2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Valilik'e PR ödülü

Kahramanmaraş Valiliği hazırladığı projelerle bu yıl 4. ödülünü alırken, Vali Tanılır, başarının temelinde ekip çalışmasının olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Valiliği, hazırladığı 'Yalnız Değilsiniz' projesi ile Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Yarışması'nda Jüri Özel ödülüne layık görüldü.

Merkeze uzak köy, kasaba ve ilçelerden tedavi amacı ile şehir merkezine gelen hasta ve yakınlarının ücretsiz yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan proje, 13 kategoride toplam 130 projenin yarıştığı yarışmada Jüri Özel Ödülü Kahramanmaraş Valiliğine verildi.

'Yalnız Değilsiniz' projesi ile Kahramanmaraş valiliği bu yıl 4. ödülünü alırken, proje, Valilik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla, İl Sağlık Müdürlüğü ve üniversite ile işbirliği içerisinde yürütülüyor.

Projenin koordinatör Vali Yardımcıları Hüseyin Kürşad Kırbıyık ve Mustafa Anteplioğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, bu başarının ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyledi.

Valilik olarak proje fikrine çok önem verdiklerini belirten Tanılır, çalışmaları kapsamında önce ihtiyacı tespit ettiklerini, sonra katılımcı modeli esas aldıklarını dile getirdi. Topluma mal olmuş çalışmaların başarıyı da beraberinde getirdiğini kaydeden Tanılır, "Bir şeyi yaparken iradeyi koymak önemli. Alınan ödüller de bu prensibin önemini açıkça ortaya koyuyor" diye konuştu.

2008 yılı Nisan ayından bu yana yürütülen proje ile bu güne kadar 362 hasta ve hasta yakınını yararlandırılırken, 5 bin 600 TL harcama yapıldı. Öte yandan yürütülen ve yararlanıcıların da memnun olduğu bu uygulamanın yaygınlaştırılması için SYDV tarafından bir dizi tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri de yürütülüyor. Hastanelerdeki Hasta Hakları birimlerindeki personel, uygulama ile ilgili olarak eğitildi ve ihtiyacı olan hastalarla birebir ilgilenmek suretiyle hizmeti sürdürmeleri sağlandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 20:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?