1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Valilikten proje bilgilendirmesi

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, "AB uyum sürecinin ardından birliğe üye olup olmamamız önemli değil, önemli olan AB standartlarını yakalamamızdır" dedi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerine, AB projelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda, kente davet edilen AB Merkezi Finans ve İhale Birimi İhale Uzmanı Nuretin Özden ve Valilik AB Projeleri Koordinasyon Kurulu üyeleri tarafından katılımcılara, "Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri Kapsamında Katılım", "Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ve Programlama Süreci" ve "Avrupa Birliği Hibelerinde Uygulama-AB Projeleri" konularında bilgiler aktarıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Tanılır, devam etmekte olan AB uyum sürecinin hayati önem taşıdığını söyledi. Uyum sürecinin sonunda AB'ye üye olmaktan çok, AB standartlarının yakalanmasının önem taşıdığını kaydeden Tanılır, "Önemli olan, bizim yaşam standartlarımızı, AB standartlarına çıkmasını sağlamaktır. Şu anda tüm dünyada bir uyum sağlanmaya çalışılıyor ve AB projeleri de bu açıdan bizim için bir şans. Bu entegrede başarılı olursak, yarınlara daha umutla bakarız. Bildiğiniz gibi şu anda Türkiye'de bir çok ülke AB projelerinde yarışıyor. Biz de Kahramanmaraş Valiliği olarak hazırladığımız projelerle başarılı olmak ve ülkemizin yaşam kalitesinin artırılması için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bu projelerde alacağımız finansal kaynaklar pek önemli değil. Bu projeler bizim kurumsal kapasitemizi artırıyor ve proje yapma, takip etme ve sonuçlandırma tecrübesi kazanıyoruz. Bu toplantının da başarıyla sonuçlanmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen AB Merkezi Finans ve İhale Birimi İhale Uzmanı Nurettin Özden'de "Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri Kapsamında Katılım" ve "Avrupa Birliği Hibelerinde Uygulama-AB Projeleri" konularında katılımcılara bilgiler aktarırken, toplantı soru-cevap bölümüyle tamamlandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 12:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?