6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Vekile 40 bin YTL'lik tazminat davası

Kahramanmaraşlı işadamı Ali Rıza Kısakürek, "Milletvekili olmasam seni burada döverdim" diyen AK Parti Milletvekili Ali Sezal aleyhine 40 bin YTL'lik tazminat davası açtı. 

Türkiye'nin takım elbisede tanınmış markalarından Piserro mağazalar zincirinin sahibi Ali Rıza Kısakürek, 16 Eylül 2005 tarihinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda tartıştığı AK Parti Milletvekili Ali Sezal'ın, "Milletvekili olmasam seni burada döverdim" diyerek hem kendisine hem de ailesine hakaret ettiğini öne sürerek, Sezal aleyhine Kahramanmaraş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 40 bin YTL'lik tazminat davası açtı. İşadamı Kısakürek, dava dilekçesinde, "Hakaret ve tehdide maruz kaldım. Kişiliğim vekil yüzünden rencide oldu. Televizyon ve gazetelerde bu haberin yayınlanmasıyla da psikolojim bozuldu" dedi. 

Amacının para olmadığını belirten Kısakürek, "Vekil olmanın herkese hakaret etme yetkisini vermeyeceğini göstermektir" diye konuştu.
Kahramanmaraş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşmasının salı günü yapılacağı öğrenildi. 
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 17:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATİH KINALI IP: 85.101.50.xxx Tarih : 25.11.2006 21:18:01
burda bütün suç ali sezal'da öyle demeyehakkı yok kısakürekte çok iyi yapmış o parayı almakta haklı ve inşallah onuda hayırlı bir işte kullanır...ve güzel kentimize yardımcı olur