2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Vekillerden KTB'ye ziyaret

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan, Kılavuzlu Barajı ile Kartalkaya Barajındaki sorunların giderildiği takdirde, Türkoğlu ve Pazarcık bölgesinde yılda iki hasat yapılabileceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesinin ardından seçim bölgelerine dağılan milletvekilleri esnaf ve sivil toplum örgütü ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Fatih Arıkan ve Cafer Tatlıbal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret Borsası'nı (KTB) ziyaret etti.

KTB Başkanı Mahmut Arıkan, KTB Meclis Başkanı Mehmet Tanrıverdi ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette, sorunları dinleyen milletvekilleri, eksikliklerin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

Ziyarette konuşan KTB Başkanı Arıkan, Kahramanmaraş'ın ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları için milletvekilleri ve siyasiler ile bir araya geldiklerini belirterek, "Bu görüşmelerimizin olumlu sonuçlarını alıyoruz. Bunun en güzel örneği Teşvik yasasında oldu. Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş teşvikte ikinci bölgede yer alıyordu, ancak girişimler sayesinde üçüncü bölgeye alındı. Bu gelişmenin sonucunu 2010 yılından itibaren yatırımlar başladığında göreceğiz" dedi.

Kahramanmaraş'ın en önemli sorunlarında bir tanesinin sulama problemi olduğunu kaydeden Arıkan, "1 milyon dolarlık bir yatırımla Kılavuzlu su kanalları tamamlanabilir. Bu proje tamamlandığında Türkoğlu ilçemizdeki tarım arazilerinin su sorunu çözülecektir. İkincisi Kartalkaya Barajı. Buradan Gaziantep'e içme suyu verildiğinden bu bölgede çiftçilerimiz su sorunu çekiyor. Bu iki sıkıntı halledildiği takdirde Türkoğlu ve Pazarcık bölgesinde yılda iki hasat yapılabilir. Gelecekte tarım daha çok önem kazanacak. Dünya nüfusu her geçen gün artıyor ve toprağı, suyu olan ülkeler kazanacak. Bizim de tarımı kesinlikle ihmal etmememiz gerekiyor" diye konuştu.

Arıkan, AB fonlarından faydalanmak için tarım müdürlüğü nezdinde oluşturulacak kurulunda bir an önce kurulmasını isteyerek, AB fonlarından en iyi şekilde faydalanmak istediklerini vurguladı.

AK Partili Milletvekili Tatlıbal ise sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Kendilerinden istenilen taleplerin gerçekleştirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Tatlıbal, "Biz başbakana Kahramanmaraş'la ilgili ne problem götürdüysek çözdük. Sizlerin bu tavsiyelerinizi ve taleplerinizi de halledeceğiz" dedi.

Tatlıbal, AB fonlarından faydalanılabilmesi için de Üniversitelerin danışmanlık görevi yapması gerektiğini ifade ederek; "Öte yandan biraz önce bahsettiğiniz AB fonları konusunda ben bir noktaya değinmek istiyorum. Üniversitelerin dünyada 3 önemli görevi vardır. Bunlar eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmeti yapmak. Ancak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde bunu göremiyoruz. Eğitim var, araştırmada biraz yapılıyor, ama danışmanlık yok. Üniversite bu konuda herkese danışmanlık yapmalı. Milletvekilleri olarak biz bir noktaya kadar götürebiliyoruz, ama bu konularda valiliğiyle, belediyesiyle Ticaret ve Sanayi Odasıyla hep beraber olmalı ve dayanışma içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Fatih Arıkan ise, sivil toplum kuruluşlarında iş yapacak insanların bulunması gerektiğini vurguladı. Arıkan, "Sivil Toplum kuruluşlarının bazılarında oturan başkanların, kurumu ve sorumlu olduğu sektör çevresini yüceltmek yerine kendi menfaatlerini ve çevresindekilere hizmet ettiğini görüyoruz. Bunu kesinlikle önlememiz lazım. Makamını korumak ve çevresini kollamak için oraya gelen insanları istemiyoruz. Çalışan ve hitap ettiği kesime hizmet eden insanları orada görmek istiyoruz. Bunu Kahramanmaraş'tan başlatarak Türkiye genelinde sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde karşılıklı görüş alış-verişinde bulunularak kentin problemleri masaya yatırıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?