1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Yabancı öğrenciler K.Maraş'ta

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Türkçe Olimpiyatlarının Türkiye adına yapılan önemli bir organizasyon olduğuna belirterek, "Bu tür faaliyetler ve organizasyonlarla yeryüzünde savaşlar bitecek" dedi.

Türkçe Olimpiyatları nedeniyle Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'ü ziyaret etti. Amerika, Fas, Nahçıvan, Tacikistan, Bosna Hersek ve Arnavutluktan gelen 9 öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı ziyarette keyif dolu anlar yaşandı.

Olimpiyatlarda seslendirdikleri şarkılarla Türk halkını mest eden öğrenciler, söyledikleri eserlerden birer mısrayı ise Milli Eğitim Müdürü Akgül için söylediler. Öğrencilerin seslendirdikleri şarkıları ilgiyle dinleyen Akgül, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Akgül, "Dünyanın her tarafında, Türkçe öğrenen, bizim dilimizi konuşan ve bu gün ülkemize gelen kardeşlerimiz bizlerin baş tacıdır. Yunus Emre'nin tüm dünyaya yaydığı 'Sevgi' duyguları ile seviyoruz. Şimdi onların, Türkçe şiir okumaları, Türkçe Şarkı söylemeleri kadar güzel bir şey olamaz. Bizleri çok mutlu ettiler. Ben inanıyorum ki bu çalışmalarla, bu organizasyonlarla yeryüzünde savaşlar bitecektir" dedi.

Ziyaretin sonunda Akgül ve konuk öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?