6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Yağış Andırın'ı da vurdu!

ANDIRIN'DA YAĞIŞLAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde hafta sonundan bu yana devam eden yağmurlu hava, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Hükümet konağı önündeki ağaçların kökünden sökülerek park halindeki otomobillerin üzerine devrilmesi sonucu çok sayıda araç zarar gördü.

Yol ortasına devrilen ağaçlar, belediye, emniyet ve Göksu EDAŞ ekiplerinin yoğun çabaları ile kaldırılırken, elektrik hatlarındaki arızalar sebebiyle de ilçe merkezine 5 saat elektrik verilemedi. Öte yandan yağışların ardından yaşanan sel felaketiyle de bazı yollardaki asfaltlar çöktü, kaldırım taşları yerinden oynadı. Birçok evde de su baskınları yaşanırken, birçok aile zor anlar yaşadı. Can kaybının yaşanmadığı baskınlarda evi sular içerisinde kalan Duran Çıngıl, "Her şey bir anda oldu, evi su basınca yapacak bir şey olmadı. Kapıyı açamayınca pencereyi açarak çıktık. Bizim için sevindirici olan can kaybının yaşanmaması" dedi.

Sel ve su baskınlarının ardından ilçede hasar tespit çalışmaları yapılırken Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan yapılan tüm ihbarlara anında müdahale edildiğini söyledi. Tezcan, "Yağışların başlamasının ardından yapılan tüm ihbarları değerlendirerek, müdahalelerde bulunduk. İstemediğimiz bazı mağduriyetler yaşandı. Mağdur olan vatandaşlarımızın yaraları hızla sarılmaya çalışılıyor, elimizdeki imkanlar kullanılarak bu mağduriyetlikler giderilecek. İlk etapta mağdur olan vatandaşlara başlarını sokacak birer ev imkânı sağladık ve yaraları sarılıyor. Sevindiğimiz tek konu can kaybının yaşanmaması" diye konuştu.

Öte yandan yağışlar ve sel nedeniyle Çınargeçidi mesire alanında ve Çatak mevkiinde bulunan Hidro Elektrik Santralinde hasar meydana geldiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:36:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?