8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Yağış nedeniyle bir ev çöktü

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Doluca köyünde, aşırı yağış nedeniyle bir evin toprak olan damı çöktü. Yan duvarları da hasar görerek kullanılamaz hale gelen evi son anda terk eden aile fertleri, yara almadan kurtuldu.

Durdu Zengin (60) eşi Zeliha Zengin ve 3 çocukları yemek yedikleri sırada, toprak evlerinin damından sesler duydu. Damın çökeceğini anlayan aile fertleri son anda dışarı kaçtı. Ailenin terk etmesinin ardından evin damı çöktü. Yan duvarları da hasar görerek kullanılamaz hale gelen evi son anda terk eden aile, olaydan yara almadan kurtuldu.

Durdu Zengin, kış günü evsiz kaldıklarını, olayda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Aşırı yağmur nedeniyle evin damı dayanamayarak çöktü. Kış günü ne yapacağımızı bilemiyoruz, ancak can kaybı olmamasına da seviniyoruz. Olay yerine gelen jandarma çöken eve girmemezi istedi. Şimdi başımızı sokacak bir yer arıyoruz.”

Köy Muhtarı Ahmet Tosun ise mağdur olan Durdu Zengin ve ailesine gerekli maddi manevi desteği sağlamaya çalışacaklarını, durumu kaymakamlığa bildirdiklerini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 18:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?