4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Yargıtay Başkanı Afşin'de

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, yeni anayasa yapılmasına ilişkin olarak, "Katılımcı, çoğulcu bir anayasanın yapılması herkesimin de iştirak etmesini amaçlıyoruz. Özgürlükleri koruyan ve insan haklarına saygılı bir anayasa olmalı" dedi.

Kaynak, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaptığı gezinin ardından Elbistan ilçesine geçerek Elbistan Adliyesi'ni ziyaret etti. Burada, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Faruk Benli, Ağır Ceza Reisi Fahrettin Kaya, Baro Temsilcisi Avukat Mevlüt Kurt ve adliye çalışanları tarafından karşılanan Kaynak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin BDP ile ilgili yönelttiği soruyu yanıtsız bırakan Kaynak, 12 eylül referandumunun ardından yargıda yaşanan gelişmeleri olumlu karşıladığı belirtti. Referandum sonrasında HSYK'nın yapısının değişerek, Yargıtay ve Danıştay'daki üye sayısının artırıldığını kaydeden Kaynak, şöyle konuştu:

"Bunun yanında Yargıtay ve Danıştay'da bekleyen dosyaların bir an evvel sonuçlanması ile ilgili böyle bir çalışma yapılmasından biz şahsen memnunuz. Bu yıla ilişkin çalışmalarımız başladı. İnşallah 1-2 yıl içerisinde Yargıtay ve Danıştay'daki dosyaların biteceğini tahmin ediyoruz. Bu durum yargının hızlanmasıyla ilişkili oluyor. Adli yıl açılış konuşmasında da ifade ettim. Adil yargılamanın en önemli hususlarından bir tanesi davanın makul sürede bitirilmesidir. Biz davaların makul sürede bitirilmesini amaçlıyoruz. Dolayısıyla adil yargılamayı da amaçlamış oluyoruz."

Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak görüşlerini aktaran Kaynak, kendilerine bir şey sorulduğunda yargı olarak görüşlerini belirteceklerini ifade etti. Kaynak, "Katılımcı, çoğulcu bir anayasanın yapılması herkesimin de iştirak etmesini amaçlıyoruz. Özgürlükleri koruyan ve insan haklarına saygılı bir anayasa olmalı" diye konuştu. Ziyaret ile ilgili olarak da konuşan Kaynak, "Ben Afşinli olmam dolayısıyla Elbistan'da stajımı yaptım. Aynı zamanda Elbistan bizim kendi memleketimizdir. Burada eski öğrencilerimizi hep bir arada görünce ondan da çok sevindim. Onur duydum. Hepsine başarılar diliyorum. İnşallah ileride çok yüksek mevkilerde onları da görürüz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2011 Cumartesi 18:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?