8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Yaşamak için yardım bekliyor

Kahramanmaraş'ta, doğuştan beyin kapakçığı olmayan 4 yaşındaki Adem Akyol, ameliyat olabilmek için yardım bekliyor.
 
İşsiz baba Kenan Akyol'un 3. çocuğu olan Adem, 4 yıldır yaşam mücadelesi veriyor. Hastalığı nedeniyle yürüyemeyen, konuşamayan ve sürekli uyumak zorunda kalan talihsiz Adem'in yaşayabilmesi için beyin ameliyatı olması gerekiyor. Baba Kenan Akyol, Adem'i doğduğu günden bu yana hastane hastane dolaştırmak zorunda kaldığını belirterek, "Önce rahatsızlığının nedenini anlayamadık. 

Doktora götürdüğümüzde oğlumun beyin kapakçığının olmadığını söyledi. Tedavi için Ankara'ya gittik. Yaklaşık 2.5 ay burada kaldık, ancak maddi durumumuz olmadığı için gerekli ameliyatları yaptıramadık" dedi. 

Ankara'ya gittikleri dönemde Kipaş Tekstil Fabrikası'nda çalıştığını söyleyen Kenan Akyol, tedavi devam ederken firma tarafından işten çıkarıldığını söyledi. 3 yıldır herhangi bir yerde çalışmadığını anlatan Akyol, "Akrabalarımın desteği ile bugünlere geldik. Ancak artık onlar da yardım edemiyor. Oğlumun ameliyat olması gerekiyor ve bunun için de paraya ihtiyacımız var. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım eli bekliyoruz" diye konuştu. 

4 yaşındaki oğlu Adem'in mutlaka beyin kapakçığının değişmesi gerektiğini vurgulayan Akyol, oğlunun yaşamasının bu ameliyata bağlı olduğunu sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 12:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?