1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Yazıcıoğlu anısına mevlit

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Muhabiri İsmail Güneş ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybedenler için, kazanın meydana geldiği Kızılöz köyünde mevlit okutuldu. Programa katılan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, "Milletimiz böyle acıları bir daha yaşamasın" dedi.

Kızılöz köyü; BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, İHA Muhabiri İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Başkan Yardımcısı Yusuf Yancı, Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe'nin hayatlarını kaybettiği helikopter kazasıyla Türkiye'ye adını duyurmuştu. Kazanın ardından, korucusu, köylüsü, çobanı ile arama kurtarma çalışmalarına katılan köy halkı, gelen konuklara da kapılarını sonuna dek açarak misafirperverliklerini göstermişti. Bugün de helikopter kazasında hayatını kaybedenler için son görevlerini yerine getiren Kızılöz sakinleri, köy camisinde öğle namazının ardından mevlit okuttu.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Göksun Müftüsü Süleyman Şahin'in de katıldığı mevlid-i şerifte, kazada hayatını kaybedenler için bir kez daha dualar edildi, fatihalar okundu.
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, kazayla birlikte çok sıkıntılı günler yaşadıklarını belirtirken, kazanın ardından evlerinin kapısını arama kurtarma çalışmalarına açan ve her türlü fedakarlığı gösteren Kızılöz köyü sakinlerine teşekkür etti. Tanılır, "Kazanın olduğu dönemi hep birlikte yaşadık, çok sıkıntılı bir dönemdi. Arama kurtarma çalışmalarının da büyük bir kısmı bu köyden yürütüldü. Sayın bakanımızla birlikte buraya geldik.Burada Kızılöz köylüleri bize kucak açtılar. Gerçekten başta sayın bakanımız olmak üzere hepimize arama kurtarma ekiplerine ev sahipliği yaptılar, fedakarlık yaptılar, ağırladılar burada günlerce bütün ekipleri. Başta buradaki köy korucularımız olmak üzere, çalışmalara katıldılar, köy halkına müteşekkiriz, minnettarız. Biz Yusuf amcanın oğlu, Musa beyin evinde konuk olduk, bizim yükümüzü çektiler, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ben, daha sonrada köye gelmiştim, Yusuf amcaya ve köylülere söz vermiştim; 'tekrar geleceğiz, köyün ihtiyaçları varsa dinleyeceğiz' dedik. Bugün kısmet oldu. Daha önce de bana haber vermişlerdi, 'bir mevlit tertipleyeceğiz' diye. Gelişimiz vesilesiyle bugüne denk getirdiler. Bu vesileyle ben helikopter kazasında hayatını kaybeden sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan diğer arkadaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Temennimiz, milletimizin böyle acıları tekrar yaşamaması. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Çalışmaya katılan tüm vatandaşlarımıza, hem resmi ekiplere hem de vatandaşlarımıza, tekrar teşekkür ediyorum. Kızılöz köylülerine, başta Yusuf amca olmak üzere tüm Kızılöz köylülerine, teşekkürlerimizi minnettarlığımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Köy Muhtarı Cuma Kaya ise, köy halkı olarak kazanın meydana geldiği dağa baktıkça üzüldüklerini ifade ederek, köyden birilerini kaybetmiş gibi acı çektiklerini söyledi. Kaya; "Üzücü ve acı bir olay oldu. Acıdık köylü olarak hepimizde. Biz bu dağa baktıkça, ismini konuştukça biz bunları hatırlıyoruz. Bundan sonra da devamlı hatırlarız. İçimizde acısı geçmez. Bunlar bize köyümüzden birileri gibi acı verdi. Bize öyle hissettirdi yani.Köyüm ve halkım adına ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum, tekrar ailelerine sabır diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra köy sakinlerine hitap eden Vali Tanılır, vatandaşların sorunlarını dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:59:01
Güncelleme :29 Nisan 2009 Çarşamba 20:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?