2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Yedikuyular'da doğa yürüyüşü

Kahramanmaraş'ta, Orman Teşkilatı'nın 170. yıldönümü ve Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, "Yedi Kuyular Doğa Yürüyüşü" ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Orman Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü ve Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş'ta "Yedi Kuyular Doğa Yürüyüşü" ve yangın tatbikatı düzenlendi. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Ahir Dağı zirvesindeki Yedi Kuyular mevkiinde yapılan etkinliğe halk yoğun ilgi gösterirken, sivil toplum kuruluşu ve dağcılık dernekleri katıldı.

Programda konuşan Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, doğanın dört ana unsuru olan su, toprak, hava ve ateşin önemine dikkat çekti. Coşkun, "Bu dört unsur olmazsa hayatın olması da mümkün değildir. Onun için bu hayatın 4 unsurunun doğada dengede olması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum" dedi.

Coşkun, ormanların da önemini belirttiği konuşmasında, artık ormanların ekonomik bir mülahazanın yanı sıra bir oksijen kaynağı olarak görülmeye başlandığını kaydetti. Coşkun, "Dünyada önceleri, ormancılık sadece ekonomik mülahaza olarak değerlendirirken, son yıllardaki gelişmelerle, ormancılığımızın bir oksijen kaynağı, bir oksijen fabrikası, bir oksijen ünitesi olduğunu görerek tüm insanlık artık ormanlarımıza farklı bir gözle bakmaya başladı" diye konuştu.

Daha sonra, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdulkadir Kurtul ve vatandaşların katıldığı doğa yürüyüşü yapıldı. 5 kilometrelik etabın zirvesinde katılımcılara, bölgede yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler verilerek, bu alanda önemli mesafeler kat edildiği belirtildi.

Programın son bölümünde ise yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat gereği, alanda yakılan ateş Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri tarafından söndürülecekti. Ancak Ayvalı Barajı'ndan aldığı suyla tatbikat alanına gelmeye çalışan helikopter, 3 kez türbülansa yakalanınca suyu boş arazilere dökmek zorunda kaldı. Olası bir tehlike göz önünde bulundurularak helikopter Kahramanmaraş Havaalanı'na yönlendirilirken, tatbikat gereği yakılan ateş Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri tarafından söndürüldü.

TBMM Başkan vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın da son bölümüne katıldığı programda konuklara, bazlama ve gözleme ikramında bulunulurken, aşıklar sahne alarak katılımcılara türkü dolu dakikalar yaşattılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?