1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Yetiştirici Sınıf Uygulaması

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Yetiştirici Sınıf Uygulaması'na Kahramanmaraş'ta devam edildi.

Kentte ilk olarak merkez Kanuni İlköğretim Okulu'nda hayata geçirilen ve Saim Çotur YİBO'da devam eden proje ile 12 çocuk daha okula kazandırıldı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, okula gitmeyen 10-14 yaş arası çocukların eğitime kazandırılması için başlatılan 'Yetiştirici Sınıf Uygulaması' projesiyle ilgili olarak, "Eğitimde feda edilebilecek tek bir ferdimiz yoktur" dedi.

Akgül, zorunlu eğitim hakkından yararlanmamış ancak ilköğretim çağı dışına çıkmamış olan çocukların en kısa zamanda eğitime kazandırılması için gereken her şeyin yapılacağını belirterek, "Bu konuda muhtarların, imamların ve özellikle de ailelerin bize yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Saim Çotur YİBO Müdürü Zekeriya Kahveci, öğrencilerin yatılı pansiyonda da kaldıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimizin okul ortamına uyum sağlamaları için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bu öğrencilerimiz örnek teşkil edecek ve okula gitmeyen diğer öğrencilerimizin okula devamı için referans olacaklardır" dedi.
Kahramanmaraş Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Avcı ve Yetiştirici Sınıf İl Formatörü Hüseyin Vural ise öğrencileri ziyaret ederek, kitap ve kırtasiye malzemeleri hediye ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?