4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

'Yiğidim güle güle git'

Hatay’ın İskenderun İlçesi Denizciler Beldesi’nde polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru, 34 yaşındaki Kadir Alcıoğlu’nun cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’ne bağlı Kılılı Beldesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Evli ve 2 çocuk babası Kadir Alcıoğlu’nun cenazesi, Türkoğlu Fizik Tedavi Hastanesi morgundan alınarak baba ocağı Göllühöyük Köyü’ne götürüldü. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. Burada yakınlarının 'Helallik aldığı' cenaze daha sonra Kılılı Beldesi’ndeki Sanayiciler Camii’ne getirildi. Vali Şükrü Kocatepe, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan, şehidin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Şehidinin hemşire eşi Fatma Alcıoğlu, törende tabuta sarılarak, "Kanın yerde kalmayacak. Gülüm beni bırakıp nasıl gittin. Bugün tabutuna sarılıyorum yarın toprağına sarılacağım. Yiğidim güle güle git. Kadirim bizi bırakıp nasıl gidiyorsun" diye ağıt yaktı.

Şehidin 6 yaşındaki oğlu Ali Alcıoğlu da cenaze sırasında yüksek tansiyon hastası ile aynı adı taşıyan dedesi Ali Alcıoğlu’nun yanından ayrılmadı. Bu sırada Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan, ilgilendiği Ali Alcıoğlu’nun üşüdüğünü söyleyerek elini tuttu. Cenaze namazının Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher kıldırdı. Gevher, "Dayanması zor bir acı. Bugün şehidimizin yakınlarının evine ateş düştü. İnsanlıktan nasibini alan insanlar bu saldırıları yapamaz. Bunları yapanlar bilsinler ki kendi anne ve babalarını da polisimiz ve askerimiz koruyor. Şehidimiz yakınlarına sesleniyorum. Çok ızdırap çekiyorsunuz biliyorum ama Kadir yavrumuz doğduğunda sizler gülüyor o ağlıyordu. Şimdi ise sizler, bizler hepimiz ağlıyoruz o şimdi gülerek gidiyor" dedi.

Şehidin cenazesi daha sonra polisler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Kılılı Belde Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BÖLGEDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Alcıoğlu’nun şehit olduğu saldırıda yaralanan polis memurları Ali Zeytin ile Hasan Yılmaz ve sivil memur Halil Kara’nın sağlık durumlarının iyi olduğu bölgede ise kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonların devam ettiği bildirildi. Saldırıda öldürülen PKK’lının kimliğinin tespit edilmesi için çalışmalar ise sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2011 Cumartesi 16:24:51
Güncelleme :15 Ekim 2011 Cumartesi 16:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?