1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Yoğunoluk'ta şenlik coşkusu

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu Kaymakamı Atilla Kantay, şenlik, festival, doğa yürüyüşü gibi etkinliklerin insanları sosyal açıdan zenginleştirdiğini söyledi.

Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen ve Kahramanmaraş ile çevre ilçelerden gelen yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen şenlikte, 1541 metre rakımlı Adatepe zirve yürüyüşü gerçekleştirildi. 300 kişinin katıldığı yürüyüşte, 73 kişi zirveye ulaşırken, ilk 3 kişiye Atatürk albümü hediye edildi. Yöreye özgü, halk oyunlarının sergilendiği şenliklerde, halat çekme, yumurta yarışı, gıngılıgıç yarışı, çelik-çomak yarışı gerçekleştirildi.

Ekrem Spor ve Aksu Sürücü Kursu tarafından tüm konuklara şapka dağıtımı yapılan şenliklerde yerel sanatçı Ali Balcı bir konser verdi.Şenlikte konuşan Türkoğlu Kaymakamı Atilla Kantay, bu tür etkinliklerin insanları sosyalleştirdiğini belirterek; gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Para kazanmanın, beceri harcamanın kültür işi olduğunu dile getiren Kantay, "Bu tür programlar, bölge insanını sosyal açıdan zenginleştiriyor ve kaynaştırıyor. Günlük hayatın stresi içerisinde birbirinden kopan insanlar bu tür etkinliklerle bir araya geliyor, dostluklarını tazeliyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise artık geleneksel hale getirilecek şenliğe gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, gelecek yılarda yapılacak şenliklerde organizasyonu daha da geliştireceklerini söyledi.

Şenliğe, Türkoğlu İlçe Garnizon Komutanı Kadir Kurt, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Kılılı Belediye Başkanı Mehmet Bezirci, Karadere Belediye Başkanı Ali Kabakcı, Kale Belediye Başkanı Mehmet Nar, Defterdar Yardımcısı Cengiz Biber, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Gök, İlçe Daire Amirleri ve Türkoğlu İlçesi belde ve köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

Şenliğin ardından, yarışmalarda dereceye girenlere Türkoğlu Kaymakamlığı Atatürk albümü; Türkoğlu Kalkınma ve Güç Birliği Derneği ise tişört hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?