1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Yol çalışmaları başladı

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçe Kaymakamı Mehmet Parlak, Ekinözü-Nurhak yolunun tamamlanmasının, ilçedeki turizmi canlandıracağını söyledi.

Şifalı sularıyla tanınan ve yaz aylarında çevre illerden binlerce turisti ağırlayan Ekinözü ilçesinin Nurhak arasındaki yolun tamamlanması için çalışmalar başladı. Ekinözü Kaymakamı Mehmet Parlak, Barış Beldesi ile 3 köyün de içerisinden geçen yolun büyük önem taşıdığını belirterek, özellikle Güneydoğudan gelen turistler için bu yolun muhakkak tamamlanması gerektiğini kaydetti.

Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal'ın organize ettiği toplantı ile kaymakamlar ve iki ilçenin İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçelerin sorunlarını görüşmek için bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ekinözü Kamymakamı Mehmet Parlak, Nurhak-Ekinözü arasındaki yolun önemine değindi.

Yolun tamamlanması ile birlikte iki ilçe arasındaki mesafenin 40 kilometre kısalacağını kaydeden Parlak; "Ekinözü Aşağı İçmeler'den Nurhak'a bağlı Barış Kasabası'na kadar ulaşan stabilize yolun düzenlenip asfaltlanması halinde, iki ilçe arası yaklaşık 40 kilometre kısalacak. Ayrıca bu yol üzerinde 3 köy bulunuyor ve yapılması halinde bu köyler açısından da iyi bir yatırım olacak. Diğer yandan Ekinözü ilçemiz şifa turizmi açısından önemli bir merkez. Her yıl on binlerce kişi ilçemize gelerek, aylarca burada kalıyorlar. İlçemize gelen insanların büyük çoğunluğu Güneydoğu'dan geliyor ve Nurhak istikametini kullanıyor. Yolun bitmesi demek, gelen turistlerin daha rahat bir ulaşıma kavuşması demek. En kısa zamanda yol programa alınması ve hizmete açılması için çalışacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 14:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?