3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

Yürek yakan ağıtlar

Tunceli’de teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği hain saldırıda hayatını kaybeden Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Ahmet Oğul, son yolculuğuna uğurlandı.

26 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Ahmet Oğul’un al bayrağa sarılı naaşı, ilk olarak Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesindeki baba ocağına getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu beldede yakınları Ahmet Oğul’un tabutuna sarılıp ağıtlar yaktılar. Evinin önünde oğlunun tabutunu karşılayan anne Selma Oğul, “Yiğitti benim oğlum yenilmedi. İçime köz attılar, yüreğimi bölük bölük ettiler. Ama kuzum yiğitti. Teröristle çarpıştı bir şey olmadı. Kuzumu tuzağa düşürmüşler. Çatıştı, operasyonlarda vuramadılar. Yiğitti kuzum vurulmadı, yenilmedi ama pusu kurdular. Yine yenerim teröristleri” dedi.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin 20 günlük eşi Fatma Oğul’u ise bayan askerler teselli etmeye çalıştı. Eşinin ardından ağıtlar yakan Fatma Oğul, “Senin yerine ben savaşacağım Ahmed’im. Okuyacağım, ben de asker olacağım, astsubay olacağım” diye konuştu.

Şehidin naaşı, daha sonra buradan alınarak konvoy eşliğinde Beyoğlu Bahçelievler Camii’ne getirildi. Al bayrağa sarılı tabut askerlerin omzunda taşınarak musalla taşına konurken, metanetli duruş sergileyen şehit babası Ejder Oğul’u Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş teselli etti.

Şehidin naaşı, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher’in ikindi namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi konuşan Müftü Gevher, terör belasının bir an önce bitmesini isteyerek, şehidin Türk milletine yakışır bir şekilde uğurlanması gerektiğini belirtti. Cenaze namazına katılan binlerce vatandaştan helallik isteyen Gevher, “İnşallah bu yaşadığımız son acı olur” dedi.

Cenaze törenine TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Cömert, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2012 Perşembe 18:32:29
Güncelleme :2 Ekim 2012 Salı 18:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?