6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Yurtlara futbol sahası

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile protokol imzalayarak bütün yetiştirme yurtlarına futbol sahası yapacaklarını söyledi. 

Bakan Çubukçu, Kahramanmaraş Valiliği ziyaretinden sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ziyaret anısına Bakan Çubukçu'ya 1925 yılında TBMM tarafından Kahramanmaraş'a verilen İstiklal Madalyası'nın bir plaketi ile ceviz oyma sandık verdi. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Çubukçu; Huzurevi, Çocuk Yetiştirme Yurdu, Kız Yetiştirme Yurdu ve Erkek Yetiştirme Yurtları'nda incelemelerde bulundu. Kahramanmaraş Erkek Yetiştirme Yurdu ziyareti sırasında çocuklarla biraraya gelen Bakan Çubukçu, çocuklardan kendisinden ne istediklerini sordu. Bir öğrencinin halı saha istemesi üzerine Bakan Çubukçu, "Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda protokol aşamasında geldik. Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde bütün yetiştirme yurtlarında bu sorunu çözmek çalışma yapıyoruz. Bütün yetiştirme yurtlarına halı saha yapacağız" dedi. 

Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü'ne 'Bu yurttan geçen yıl kaç öğrenci üniversiteyi kazandı?' sorusu üzerine '5 kişi' cevabını alan Bakan Çubukçu, "Bütün öğrencilerimizin üniversite sınavına girerek başarılı olmasını arzuluyoruz. Çünkü üniversite çok önemli. 5 kişi çok az. Daha fazla öğrencinin üniversiteyi kazanması lazım. Ayrıca, bundan sonraki yetiştirme yurtlarında kalan öğrencilerin memurluk haklarına üniversite şartı koymayı düşünüyoruz" dedi. 

Huzurevini de ziyaret eden Bakan Çubukçu, burada kalan yaşlılarla teker teker ilgilendi. Hasan Boztepe isimli 94 yaşındaki vatandaş, Bakan Çubukçu'ya mani okudu. 

Bakan Çubukçu, Kahramanmaraş'taki incelemelerinin ardından karayolu ile Gaziantep'e hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 02:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?