8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Zabıta cinayeti zanlıları yakalandı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, evinde tabancayla vurularak öldürülen zabıta memurunun katil zanlıları, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Afşin Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan Mevlüt Karaağaç, 13 Ağustos 2007 tarihinde, Alparslan Mahallesi Gamze Sokak'taki evinde, gece kimliği belirsiz kişilerce tabancayla vuruldu. Karaağaç olay yerinde hayatını kaybederken, olayda zabıta memurunun oğlu da hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından çalışma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, cinayetin M.K. isimli şahsın liderliğinde oluşturulan bir grup tarafından işlendiğini belirledi.

Bu grubun ayrıca Afşin'de adam öldürme, adam yaralama, iş yeri ve ev kurşunlama, haraç alma, adam kaçırma ve darp gibi 30 civarında suç işledikleri ortaya çıktı. Söz konusu gruba yönelik İstanbul ve Afşin'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda M.K. ile birlikte K.K., M.K., A.K. ve B.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali bilen IP: 87.161.120.xxx Tarih : 9.10.2007 22:55:31

Aslinda bu tür vatandaslar icin özel yasa cikarilmasi gerekiyo. polis ve memur olarak yetreli yetkiyi verip cezalarin 2 yada 3 kata cikarilmasi gerektigini düsünüyorum. ancak bu sekilde önlem alina bilir. mafyaya karsi yada örgüte karsi yetrli tedbirlerin alinmadigini düsüyüyorum.