8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Zabıtadan denetim

Kahramanmaraş'ta, zabıta ekiplerince 12 ekmek fırını ve 5 Tekel bayisi denetlendi.


Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırınların imalathane, malzeme, makine ve depolarını hijyen açısından kontrolden geçirirken, ekmek üzerinde etiket bulunup bulunmadığını da bakıldı. Fırınların üretim alanları, depoları ve tuvaletlerinde genel temizlik ve hijyen şartlarını inceleyen denetim ekipleri, personelin sıhhat cüzdanına bakarak, periyodik sağlık kontrolünden geçip geçmediklerini inceledi.

 Un ve ekmeklerin depolama şartları, üretilen ekmeklerin gramaj kriterleri değerlendirildi. Denetimlerde, üretim kurallarına uymayan 7 fırın hakkında cezai işlem uygulandı. Ayrıca, saat 23.00'da kapanması gerekirken kapanmayan 5 Tekel bayisi hakkında da cezai işlem yapıldı.Yetkililer, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, "Vatandaşın sağlığı açısından başta ekmek fırınları olmak üzere tüm gıda maddeleri satan işyerlerini denetlerken esnafımız cezalı duruma düşsün istemiyoruz. Ancak, her zaman belirtildiği gibi tüketicinin hakkına da riayet edilmesini istiyoruz. Bu bir haktır. Bizim görevimiz de bu hakkı teslim etmektir" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 13:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa sağer IP: 78.160.50.xxx Tarih : 16.07.2007 20:47:47
Merhaba sizin bu denetimleri yapmanız çok güzel ve sevindirici ama denetimlerinizi bence çoksık yapmalısınızçünkü İlimizde temizlik kurallarını ihmal eden ve hijyenik ortamda ekmek üretmeyen birçok fırınlar var. M.MUSTAFA SAĞER