25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Poyraz: Akif'i yad etmek için onu anlamak gerekir

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, toplumların kendi kahramanlarıyla onur duyması gerektiğini belirterek, "Kahramanlar kendilerinden söz edilsin diye kahramanlık etmemiştir" dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen "Milli Mutabakat Şairi Mehmet Akif Ersoy" konulu panel, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Mehmet Akif'in milli mücadelede yıldız görevi yapan insanların başında geldiğini söyledi.

Poyraz, "Çok iyi biliyoruz ki Mehmet Akif sıcak yatağı bile ancak hastalanıp yatağa düştüğünde görmüştür. Hayatı, ülkesi için bir taraftan bir tarafa koşmakla geçmiştir. Dürüstlüğü ilke edinmiş, hürriyete aşık olmuş ve düşündüklerini mısralarla dile getirmiş örnek bir şahsiyet olarak yaşamıştır" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'dan mısralar okumanın, onu yad etmek anlamına gelmeyeceğini söyleyen Poyraz, "Akif'i yad etmek için onu anlamak gerekir. Yıldızlar her zaman dururlar, ancak yol bulmak isteyenler onların ışığını görebilirler" diye konuştu.

Panelde daha sonra Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Narlı ve Dr. Nazif Öztürk, Mehmet Akif Ersoy hakkında birer konuşma yaptı. Paneli Vali İlhan Atış, daire müdürleriyle çok sayıda vatandaş izledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 15:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?