6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Gaziye övünç madalyası

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, 2001 yılında terör örgütü PKK militanlarının uzaktan kumandalı mayını patlatması sonucu iki ayağını da kaybeden Gazi Piyade Uzman Çavuş Yunus Kahraman'a, devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Kahramanmaraş Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ile başladı. Gazi Piyade Uzman Çavuş Yunus Kahraman'ın özgeçmişi okunduktan sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezar imzalı berat ile devlet övünç madalyası, Vali İlhan Atış tarafından Gazi Piyade Uzman Çavuş Yunus Kahraman'a verildi. Gazi Yunus Kahraman madalya ve beratı alırken 4 yaşındaki kızı Rabia babasını yalnız bırakmadı. Törene 4 yaşındaki kızı Rabia, eşi Saadet ve ailesiyle birlikte gelen Yunus Kahraman, duygularını şöyle dile getirdi:
"Bugün en gururlu, en mutlu ve en heyecanlı günüm. Türkiye Cumhuriyeti devleti için canları pahasına olsun bütün arkadaşlarım şehit oldular. Onları da burada rahmetle anıyoruz. Heyecandan bütün vücudum titriyor. Kelimeleri biraraya getiremiyorum" dedi.

Vali İlhan Atış ise, "Böyle bir görevi bana tevdi ettikleri için şeref duyuyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar, kötü niyetlilerin boşa çabaları. Amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Gazilerimiz, şehitlerimiz ve şehit olmaya hazır insanlarımız olduğu sürece bu mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

Henüz 20 günlük evliyken terör örgütüne yönelik operasyonda 2 ayağını birden kaybeden Gazi Piyade Uzman Çavuş Yunus Kahraman, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 1 yıldır görev yapıyordu. Mayına bastıktan sonra 3 yıl Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gören Kahraman'ın her iki ayağına da protez takıldı. Kahraman daha sonra TSK'dan malulen emekli oldu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 16:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?