25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Türkiye'nin en büyük yel değirmeni

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Klavuzlu Mesire Alanı'nda yaptırılan Türkiye'nin en büyük ahşap yel değirmeni, tamamlandığında restoran olarak hizmet verecek.

İnşaat ve montaj aşaması devam eden ahşap yel değirmeni, Türkiye'de en büyük olma özelliğini taşıyor. Mersinli Gökşen firması tarafından yapılan ahşap yel değirmeni, yaklaşık 160 bin YTL'ye mal olacak. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, mesire alanı içerisinde faaliyet gösterecek olan ahşap yel değirmeninin büyük ilgi çekeceğine inandığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın rüzgar enerjisi konusunda da değerlendirilebilecek bir bölge olduğuna dikkat çeken Poyraz, "Aslında bu ahşap yel değirmeninin rüzgar enerjisi projelerine ışık tutacağına inanıyoruz. Çünkü Kahramanmaraş yaz-kış rüzgar alan bir yer. İnşallah bu konuda da önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler olur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Güler Biçer IP: 88.251.56.xxx Tarih : 15.02.2008 00:10:09

sayın başkanım kahramanmaraşın rüzgarını değerlendirme düşüncesi bugüne kadar hayaldi ama artık gerçek olma ihtimalini söylüyorsunuz ve bu masrafsız tertemiz enerji kaynağını ilimize kazandırılarak Türkiye de öncülük yapmanızdan Kocaeli de yaşayan bir Kahramanmaraş lı olarak gurur duyacağımı belirtmek istiyorum teşekkürler