6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Tüm ailesini kanserden kaybetti

Kahramanmaraş'ta, 3 kardeşi ve amcasının oğlu kansere yenik düşen 60 yaşındaki Hanifi Hilal'in, oğlu ve eşi de 40 gün arayla kanserden öldü. Yaşlı adam, yakınlarının ölümüne 20 yıldır filtresiz çalışan termik santralin yol açtığı çevre kirliliğinin neden olduğunu iddia etti. 

Elbistan İlçesi'nde yaşayan Hanifi Hilal'in, önce kardeşleri Mehmet Kaz (48), Cevriye Turan (48), ağabeyi Yusuf Kaz (65) ve amcasının oğlu Cafer Kaz (72) kansere yenik düştü. Hilal, bunların acısını yaşarken, 45 gün önce Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde görev yapan polis memuru oğlu Cengiz Hilal'in (32) bağırsak kanserinden dolayı hayatını kaybettiği haberini aldı. Oğlunu toprağa veren Hanifi Hilal, 40 gün sonra eşi Faika Hilal'in (58) ölümüyle bir kez daha yıkıldı. Eşi de kansere yenik düşen Hanifi Hilal, ailesindeki kansere bağlı ölümlerin nedeni olarak 20 yıldır filtresiz çalışan Afşin-Elbistan Termik Santrali'ni gösterdi. 

Yıllarca santralin hemen yakınındaki Afşin'e bağlı Çoğulhan Beldesi'nde yaşadıklarını ve daha sonra Elbistan'a yerleştiklerini belirten Hilal, hastalığın peşlerini bırakmadığını ifade etti. "Kanser ailesi" olarak tanınır hale geldiklerini dile getiren Hilal, "Yaklaşık 45 gün önce Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde görev yapan polis memuru oğlum bağırsak kanseri olarak hayatını kaybetti. Bunun acısını yüreklerimizde yaşarken, 40 gün sonra da eşim Faika yine kanser hastalığına yenik düştü. Zamanında Çoğulhan'da soluduğumuz havanın bedelini can olarak ödüyoruz. Yüreğim yanıyor" dedi. 

Kansere bağlı ölümlere neden olarak termik santralin yol açtığı çevre kirliliğini gösteren Hanifi Hilal, doktora gitmekten bile korkar hale geldiklerini ifade ederek, "Birileri bu felakete 'dur' desin" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 13:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?