3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

Talia Yaşar Baktur


Kahramanmaraş’ta Talia Yaşar Baktur tarafından 200 milyar liraya yaptırılacak 30 kişilik Huzurevi ek binasının inşaat temeli törenle atıldı.

Kahramanmaraş Huzurevi’nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende ilk konuşmayı yapan Huzurevi Müdürü Ahmet Kazıcı, huzurevi gerçeğine dikkat çekerek, Türkiye’de bulunan huzurevlerinin birçoğunun hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığını söyledi.

Vali Yardımcısı Ali Baştürk ise "Bir toplumun medeniyet seviyesinin belirlenmesinde gençliklerinde çalışan ve toplumu ayakta tutan insanların onların yaşlılığında gösterilen saygı önemli bir göstergedir" dedi. Sosyal hizmetlerin öncelikle devletin görevi olduğunu söyleyen Baştürk, "Fakat bu iş bir gönül işi. Bu tür kurumların yapılmasında ve işletilmesinde hayırsever insanların katkısı çok önemlidir. Bu örnek davranışın, imkanı olan diğer hayırsever insanlara da emsal teşkil etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra inşaatı yapacak olan Serdar Erdoğan Yılmaz tarafından hayırsever Yaşar Baktur’un mesajı okundu.

377 metrakare alan üzerinde toplam 200 milyar liraya 2.5 ayda tamamlanacak olan huzurevi inşaatının temeli Vali Yardımcısı Ali Baştürk’ün ilk harcı temele koymasıyla atıldı. Temel atma törenine getirilen kurban ise törene katılan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal tarafından kesileceği sırada uyarılarak kesilmesine izin verilmedi.

Temel atma törenine, Milletvekilleri Ali Sezal, Hanefi Mahçiçek, Fatih Arıkan, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Veysi Kaynak, İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, Bayındırlık ve İmar İl Müdürü Mehmet Çiçek, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı katıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar