2
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

2 bin 750 aileye 40'ar YTL bayram yardımı

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 bin 750 aileye Kurban Bayramı öncesi 40'ar YTL para yardımı yapılacağı bildirildi.

Elbistan Kaymakamı Recai Akyel, yapılan yardımların gerçek hak sahiplerine ulaştırılması yönünde titiz bir araştırma yaptıklarını, yardım parası almayı hak eden ihtiyaç sahiplerinin isimlerini mahalle muhtarlarının da onayını alarak belirlediklerini ifade etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ismi bildirilen ailelere Vakıflar Bankası aracılığıyla 40'ar YTL tutarında para yardımı yapılacağına dikkat çeken Akyel, Kurban Bayramı öncesinde toplam 110 bin YTL nakdi yardım dağıtılacağını ifade etti.

Akyel, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bildirilen yardıma muhtaç ailelerimize bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılamaları için yardım paralarının dağıtımına başladık. Listede yer alan ailelere yardım parası bayramdan önce ödenecektir. Elbistan merkez dahil olmak üzere, köylerde yaşayan muhtaç ailelerimize yardım paralarını ulaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Akyel, Kurban Bayramı öncesinde toplam 2 bin 750 yardıma muhtaç aile tespit ettiklerini dile getirerek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca, yardıma muhtaç ailelerin isim listesini günler öncesinden çıkarttık. Elbistan Vakıflar Bankası Şubesi'ne isimler bildirildi. Bu insanlarımıza devlet olarak bayram öncesi kucak açtık ve kısmen de olsa onları sevindirmeyi arzu ettik. Yardıma muhtaç ailelerimize ödenenen 40 YTL'lik nakdi para yardımından faydalanacak ailelerimiz, hafta sonu yani Cumartesi günü Vakıflar Bankası'na giderek yardım paralarını alabilirler" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 14:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?