23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Leyla yine kaçırıldı

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ndeki ablasının evinden kaçırıldıktan sonra jandarmanın operasyonuyla kurtarılarak ailesine teslim edilen 16 yaşındaki Leyla B.'nin, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nden tekrar kaçırıldığı iddia edildi.

2 gündür kayıp olan kızının bulunması için yetkililerden yardım isteyen baba Mehmet B., daha önce de kaçırılan kızını, jandarmanın yardımıyla kurtardıklarını belirterek, başlarından geçen olayları şu şekilde anlattı:

"Kızım Leyla, bundan 2.5 ay önce Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde oturan ablasının yanına gitmişti. Orada pazarcılık yapan ve adının A.K. (28) olduğunu öğrendiğimiz şahıs tarafından tehdit edilerek kaçırıldı. Yaşanan olayı duyar duymaz Uşak'a gittim. Polis ekiplerinin araştırmaları neticesinde kızımın Denizli'nin Çivril İlçesi Kıralan Köyü'ne götürüldüğü haberini aldık. Kızımı kaçıran şahısların buradan da ayrılarak Afyon'un Dinar İlçesi'ne bağlı Bozan Köyü'ndeki M.A. adlı şahsın evinde olduklarını öğrendik. Bu bilgiyi de bize ev sahibi M.A.'nın babası olduğunu söyleyen biri telefonla bildirdi. Bunun üzerine harekete geçerek yetkililere durumu anlattım. Kızımı kaçıran kişi, daha sonra beni arayarak kızımı bizimle görüştüreceğini söyledi. Jandarma ekiplerine durumu bildirdik. Bunun üzerine bizimle birlikte hareket eden jandarma ekipleri, yaptıkları çalışmayla kızımı kurtardı."

Kızlarına kavuşmanın mutluluğuyla Elbistan'a dönerken, bindikleri otobüsü takip eden A.K. ve kardeşlerinin, otobüsün mola vermesini fırsat bilerek kızını kaçırmak için tekrar kendilerine saldırdığını dile getiren Mehmet B., çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla şahısların elinden kurduklarını söyledi.

Elbistan'a döndüklerinde kızı Leyla ile konuşmak istediğini, ancak kızının, yaşadıklarını unutmak istediğini ve kendileriyle birlikte çok mutlu olduğunu söylediğini belirten baba Mehmet B., "Yaşadığımız olayların üzerinden birkaç gün geçmişti ki evime gelen bir telefon kızımı tekrar kaçıracaklarını söylüyordu. Bunun üzerine yakın bir akrabamızın evine gittik. Orada kendimizi güvende hissetmek istemiştik. 16 Kasım sabahı kızım Leyla tuvalete gitmek istediğini söyleyerek odadan çıktı. Misafir olduğumuz akrabamızın tuvaleti evin dışarısındaydı. Kızım Leyla geri gelmeyince, dışarı çıktık. Tuvalette kimsenin olmadığını anladığımızda çevrede aramalara başladık. Yaptığımız tüm aramalar sonuçsuz kaldı. Aklımıza kızımız Leyla'nın tekrar kaçırıldığı geldi. Kızımı kaçıranların bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

Yaşadığı olayları acı içerisinde anlatan 8 çocuk babası Mehmet B., yetkililerden kızının bulunması için yardım istedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 17:57:56
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 13:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?