18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Cennetpınarı Köyü'ne kültür sanat evi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne bağlı Cennetpınarı Köyü'nde vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptırdığı Kültür Sanat Evi törenle hizmete açıldı.

Cennetpınarı Köyü'nde yaşayan vatandaşlar tarafından yaklaşık 200 milyar liraya yaptırılan Kültür Sanat Evi'nin açılışı Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış tarafından yapıldı. Açılış öncesi köylülere seslenen Vali Atış, yaptıkları işin çok büyük bir iş olduğunu bildiği için koşa koşa geldiklerini söyledi.

Hanımefendileri erkeklerin yanında görünce çok sevindiğini ifade eden Vali Atış, "Eğer sizin burada bir hastanız olduğunda ben vilayette üzülüyorsam, eğer siz benim hasta olduğumu duyduğunuzda siz üzülüyorsanız işte biz bir milletiz demektir. Ve ben muhteşem bir millet olduğumuza inanıyorum. Bundan 80 sene önce bugünlerde binlerce insan yabancıların yurdumuza girmesini engellemek için, yabancıların namusumuza el uzatmasını engellemek için şu anda şehit oluyorlardı. Biz bugün bu ağacın altında oturabiliyorsak işte bizim için şehit olanların sayesinde oturuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'yi cam köşke benzeten Vali Atış, sözlerine şöyle devam etti: "Dünyanın en güzel yöresini ülke edinmişiz. Dolayısıyla mutlaka taş atanlar olacaktır. Ancak bizim görevimiz bu taşların camımızı kırmasını engellemektir. Onun için hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için mantığıyla hareket etmemiz gerekiyor. O zaman kimse camı kıramayacaktır."

Cennetpınarı Köyü Muhtarı Ali Dölek ise, Kültür Sanat Evi inşaatına yaklaşık 1 yıl önce başladıklarını belirtirken, Vali İlhan Atış'tan köy yolunun asfaltlanması için yardım istedi. Konuşmaların ardından Kültür Sanat Evi'nin açılış kurdelesini, Vali İlhan Atış ve köyde yaşayan Ayşe Göksüngül isimli yaşlı kadın birlikte kesti.

Kültür Sanat Evi'nin açılışına Vali İlhan Atış'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Yarbay Ernail Keleş, Pazarcık Kaymakamı Samet Erçoşkun, daire müdürleriyle köyde yaşayan vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 17:58:05
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 85.98.191.xxx Tarih : 15.08.2006 18:40:01
ülkemizin bir köyünde kültür evi ne güzel birşey.büyük şehirlerde bile olmayan.imece usulü yapılmış.köylüler büyük şehirde yaşayanlara örnek olurlar inşallah.saygılarımla.erdal geyikçi.KÖÇEK.....!