17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu operasyonu

Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonda, 62 kilo esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Pazarcık İlçesi Evri Beldesi Sakızhöyük Mezrası'nda ikamet eden H.M.Ş. ve G.Ş. isimli şahısların elinde uyuşturucu madde bulunduğunu ve piyasaya sürmek için de müşteri aradıklarını belirledi.

Alıcı kılığında şahıslarla irtibata geçen sivil ekipler, 60 kilo esrar maddesi için 60 bin YTL'ye pazarlık yaptı. Teslimat noktası olan Pazarcık İlçesi Narlı otoban gişelerinde 60 kilo esrar maddesiyle suçüstü yakalan şüphelilerinle otomobilinde yapılan aramada da 1 adet Smith Wesson marka tabanca 30 adet mermi ele geçirildi. Zanlıların evinde yapılan aramada ise 2 kilo esrar maddesiyle birlikte eski dönemlere ait 9 adet tarihi eser ele geçirildi.

H.M.Ş. ve G.Ş., jandarmada ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 15:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kudret Mavi IP: 83.253.20.xxx Tarih : 3.10.2006 17:33:44
Uyusturucu canavari her gun cig gibi artiyor ve dur demek bilmeyen butun dunyada uyusturucu canavari binlerce ve onbinlerce aileyi yok ederek bilebile burjuvazin pencesinden bir kukla gibi kullanilmaktadir. Uyusturucu artik buyuk bir toplumsal tehlike haline gelmis bulunmaktadir. son 2003 yilindan yapilan STOCKHOLUM UNIVERSTESINDEN arastirmalar korkunc rakamalar vermektedir. Özelikle cocuk ve genc kitlesi kapsanmaktadir. Uyusturucu sorunu uluslararasi burjuvazinin ekonmik ve politik ihtiyaclarinin göre politikasi olarak uyusturucunun Finanasman kaynag olarak degerlendirildigi siyasal örgutlendirildigi ve devletler tarafindan legallestirildigi bir cografyada, uyusturucu sorunu son derece buyuk, bir önem sahip oldugu artik bir gercek. Ekonomik ve sosyal sorunlari artan ve dogru cözumler uretmeyen insanlarda uyusturucu kullaniminda artis olmaktadir.Uyusturucu kullanmaya baslayanlarin kisiliklerinde önemli bozulmalar meydana geldigi gibi sosyal yasantilarinda izole olma ve ahlaki cökuntu yaygin olarak yasanmaktadir.21.Yuzyilin kitle imha silahi gelen uyusturucuya kars mucadelenin cok yönlu ve kapsamli olarak örgutlenmesi gerekiyor.Aksi taktirde, özellikle toplumun genc kusaklarini sarmalayan uyusturucunun yaratacagi,sosyal,kultuel,ahlaki, yozlasmanin ve cökuntunun önune gecilmes mumkun degildir. uyusturucuya karsi bilincli olarak mucadelenin yurutulmesi yarinin bir görevi degildir, bugunun bir görevidir.Bu görev biz aileler ve degerli milletvekileri, politikacailar ve saglik bakanligina duyurulur.Saygilarimla ISVEC....