8
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Kamyon kasasında doğum

Mersin'in Silifke ilçesinde, maddi imkansızlık nedeniyle eşi ve çocuklarıyla kamyonet kasasında yaşam mücadelesi veren kadın, Kurban Bayramı arifesinde kamyonet kasasında 3. çocuğunu dünyaya getirdi.


Eşi Zeynel (43), çocukları 2.5 yaşındaki Ali ve 1.5 yaşındaki Zeynel ile birlikte kamyonet kasasında yaşayan Fatma Karaca (30), 3. çocuğu Nazmiye'yi eşinin de yardımıyla kamyonet kasasında doğurdu. Doğum sonrası eşi tarafından hastaneye kaldırılan kadın, doktor muayenesinin ardından ailesiyle yaşadığı kamyonet kasasına döndü.
Sağlıksız koşullarda doğum yapan Fatma Karaca, artık kamyonet kasasında yaşamak istemediklerini belirterek, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. Karaca, "3 yıldır kamyonet kasasında yaşam mücadelesi veriyoruz. Kış şartlarında zor günler geçiriyoruz. Kamyonet kasasının ortasına kurduğumuz soba ile ısınmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız aç, üzerlerinde giyecek bir şeyleri yok. Üstelik kamyonet kasasında bir bebek dünyaya getirdim. Doğumdan sonra ambulansla Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırdılar.


Hastanede bize 56 YTL'lik borç çıkarıp, senet imzalattılar. Biz geçimimizi sürdüremezken bir de bu parayı nasıl ve neyle bulur, öderiz? Biz insanca yaşamak istiyoruz. Devletten tek odalı da olsa bir ev ve eşime iş verilmesini istiyoruz. Perişan haldeyiz" dedi.


Kamyonet kasasında, hiç de hijyenik olmayan bir ortamda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Zeynel Karaca da, "Hastayım. Herhangi bir sağlık güvencem yok. 3 yıldır kamyonet kasasında yaşam mücadelesi veriyoruz. Çocuklar ve yeni doğan bebeğimizle birlikte ağır kış şartlarında zor günler geçiriyoruz. Devletimiz bize sahip çıksın" diye konuştu.


Ailesinin tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortamın dahi olmadığını belirten Karaca, 1 günlük bebeği Nazmiye'nin hayatından endişe ettiklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 11:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?