4
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Mutfakta da olmalı siyasette de

Kadın ve Siyaset Derneği Yönetim Kurulu üyesi İlhan Akan, kadının günlük yaşamda mutfaktan siyasete her alanda bulunması gerektiğini söyledi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü (ÇOGEM) ile Kadın ve Siyaset Derneği, "Kadının Toplumdaki Yeri" konulu söyleşi düzenledi. Söyleşide sunumu Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Akan yaptı.

Kadının hala günlük yaşamda pek çok alanda bulunmadığını ve bunların başında siyasetin geldiğini ifade eden Akan, kadının siyasetteki yerini de hızla alması gerektiğinin altını çizdi. Kadın milletvekili ve kadın muhtarların az olmasının nedeninin başında, siyasete olan ilgilerinin az oluşunun geldiğini belirten Akan, "Kadın günlük yaşamda nasıl evde mutfakta uğraşıyorsa ve bu hayatın bir parçası ise siyaset de öyle olmalı.

Kadın mutfaktan siyasete her alanda bulunmalı" dedi. Eğitilmiş modern bir toplum oluşturmak için kadınlara da görevler düştüğünü kaydeden Akan, ÇOGEM'de eğitim alan çocuklara yönelik gerçekleştirilen söyleşilerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ise, sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmasının önemine değinerek, "Sosyal yardımlaşmayı yaygınlaştırarak ekonomik yoksulluğu aza indirmeliyiz. Bunlar çözüldükçe Türk insanının aşamayacağı güçlük yoktur" diye konuştu.

Toplantıya Kadın ve Siyaset Derneği Kurucu üyeleriyle ÇOGEM'de eğitim gören çocuklar ve anneleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 14:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?