2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

"Gönül Dosta Gider" filminin galası yapıldı

Yönetmen Mesut Uçakan'ın çektiği "Gönül Dosta Gider" isimli belgesel-dramanın galası, dün akşam Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Nakşi şeyhi Sami Ramazanoğlu'ndan icazet alan Yahyalılı Hacı Hasan Efendi'nin hayatının anlatıldığı belgeselde, oyuncuların tamamen amatör kişilerden seçildiğini belirten Mesut Uçakan, oyuncuların ilk kez kamera karşısına çıkmasına rağmen, filmin sonunda herkesin rolünün hakkını verdiğini belirtti. Belgesel-drama tarzındaki "Gönül Dosta Gider" ile sinemada yeni bir rüzgar oluşacağına inandığını ifade eden Uçakan, Türk sinemasının bu tür bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Çekimleri 1.5 ay süren filmin montajının da 4.5 ay sürdüğünü ifade eden Uçakan, "İzleyiciye yanlış bir şey vermek istemedik. Kaş yapalım derken göz çıkartmak istemiyorduk, bu nedenle titizlikle çalıştık. Filmin sonucundan çok memnunum örnek bir çalışma oldu" dedi.

Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galada, filme ilgi yoğun oldu. Senaryosunu Mesut Uçakan ve Mehmet Uyar'ın yazdığı filmde Hacı Hasan Efendi'nin çocukluk yıllarını torunu Ahmet Salih Dinç, gençlik yıllarını Abdurrahman Bayraktar ve olgunluk çağını Yakup Taşçı canlandırıyor. 300 kişinin rol aldığı filmin ilk gösterimi Fırat Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 2. gösterimi Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen filmin bir sonraki gösterimi ise Kayseri'de yapılacak. Safa Vakfı sponsorluğunda Kayseri'de çekilen filmin, yakında VCD formatında piyasaya sunulacağı belirtildi.

Senarist, Yönetmen ve Yapımcı Mesut Uçakan 1953 Kırıkkale doğumlu. 1978 yılından beri sinema filmleri yapan Uçakan'ın başlıca filmleri Lanet, Rahmet ve Gazap, Öç, Sessiz Ölüm, Yapayalnız, Zeynepler Ölmesin, Reis Bey (T.C. Kültür Bakanlığı Başarı Ödülü/T.C. Yazarlar Birliği En İyi Film Ödülü) Yalnız Değilsiniz, Sonsuza Yürümek, Çöküş, Sevdaların Ölümü, Kelebekler Sonsuza Uçar (Antalya Altın Portakal Halk Jürisi Ödülü, T.C. Yazarlar Birliği En İyi Yönetmen, BİRSAD En İyi Film Ödülü) Ölümsüz Karanfiller. Mesut Uçakan'ın ayrıca TRT'ye çektiği Kavanozdaki Adam, İnsanlar Yaşadıkça ve 2005'te çekilen Otel İstanbul isimli TV filmleri bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 11:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?