4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Haluk Levent coşkusu

Mersin'de bir konser veren Haluk Levent, söylediği şarkılar kadar verdiği mesajlarla da hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Mersin Festivali 2006'nın kapanış konserini, Anadolu-rock müziğinin sevilen isimlerinden Haluk Levent gerçekleştirdi. 2.5 saat boyunca sahnede kalan Levent, zaman zaman seyircilerin yanına da inerek gecenin coşkusunu arttırdı. Konserinin başında basın mensuplarına seslenen şarkıcı, "15 yıldır ilk kez sizden bir isteyeceğim. Beni ve sevenlerimi birlikte görüntülemezi istiyorum. Lütfen sahneye gelin" dedi. Basın mensuplarına sahnede verdiği pozun ardından konserine devam eden Levent, eski parçalarının yanı sıra 15 gün sonra çıkacağını belirttiği yeni albümünden de bir şarkı seslendirdi.

Bu arada Lübnan'da mağdur olan sivil halk içinde bir şarkı söyleyen Levent, ABD'ye göndermede bulunarak, "İşte, kahraman Amerikan askerleri mi, yoksa gerçek kahramanlar olan kadınlarımız mı? Bu türkü büyük güçlere karşı kazanılmış bir savaşın türküsü değil sadece. Bu türkü aynı zamanda bir çizgi. Aynı zamanda bir kardeşlik, aynı zamanda barış, bu türkü ülkemizi karanlık batağına sürüklemek isteyenlere karşı söylenmiş bir türkü" diyerek Çanakkale türküsünü söyledi. Konser sırasında, protokol bölümüne gelen Haluk Levent, bir süre Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yanında oturduktan sonra Özcan'a, "Daha önce de türkü söylediğinizi gördüm. Benimle birlikte bir türkü söylersiniz" ifadelerini kullanarak Özcan'a bir türkü söyletti. 

Öte yandan zaman zaman bazı gençler arasında kavgaların yaşandığı konser sonunda sahneye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Haluk Levent'e teşekkür plaketi takdim etti.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 11:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memet gökkuşagı IP: 88.229.197.xxx Tarih : 6.10.2006 09:32:12
haluk leventin cok buyuk bir hayranıyım gerek sarkılarıyla gerekse verdiği mesajlarla her zaman ornek bir kişilik olmustur