8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

21 oyun sergilenecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun geleneksel hale getirdiği "Yıldızlar Altında Tiyatro Şenliği"nin 4.'sü başladı. 

Şenliğin tanıtım toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan'ın katılımıyla Armada Center'da gerçekleştirildi. 

Bu yıl 4.'sü düzenlenen şenliğin geleneksel hale gelmesinin sevindirici olduğunu belirten Erol Ertan, her yıl yüzlerce genç tiyatrocu adayını sahnede görmekten büyük kıvanç duyduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın kültür ve sanata verdiği önem ve desteğin bu etkinliklerin oluşmasında en büyük paya sahip olduğuna dikkat çeken Ertan, 23 gün sürecek bu etkinliğe tüm Mersinli sanatseverleri davet etti. 

Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven ise, daha önceki 3 şenlikte 61 tiyatro grubunun, 825 tiyatrocu ile 70 binden fazla seyirciye ulaştığını belirterek, sanatseverlerle bu tür etkinliklerde buluşmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Şenlik boyunca birçok okul ve kurumun tiyatro topluluklarının Kültür Park Mini Amfi Tiyatro'da her akşam saat 20.00'da sahne alacağını açıklayan Güven, bu yıl tiyatro şenliğinde toplam 23 oyunun sahneleneceğini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep ılık IP: 85.104.195.xxx Tarih : 25.05.2007 02:40:46
İnsan üstü çalışıp mersin i olmadığı gibi göstermeye uğrasıyorlar ne güzel gerçek mersinli Tiyatro yada öyle şeyler umarundamı!tabıkı hayır aş derdinde iş derdinde Mersinli! Ekmek kuyrukları uzuyor Yeşil kartlı en fazla ınsan mersınde yasıyor !