2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

10. Mersin Arkeoloji günleri

Bu yıl 10.'su düzenlenen Mersin Arkeoloji Günleri başladı. Açılışta konuşan İçel Sanat Kulübü Başkanı Teoman Sungur, sivil toplum örgütlerinin önemine işaret etti.

10. Mersin Arkeoloji Günleri'nin açılışı, İçel Sanat Kulübü Nevit Kodallı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle başladı. 7-9 Ekim 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Arkeoloji Günleri, Mersin İl Kültür Müdürlüğü, İçel Sanat Kulübü ve Kızkalesi Rotary Kulübü'nün ortaklaşa çalışması ile gerçekleştiriliyor.

İçel Sanat Kulübü Nevit Kodallı Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İçel Sanat Kulübü Başkanı Teoman Sungur, İçel Sanat Kulübü olarak bu tür etkinlikleri her yıl bir sivil toplum örgütü ile gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi ile pek çok iş başarılıyor. Aksi taktirde bu tür etkinlikleri gerçekleştirmek çok zor" diye konuştu.

Arkeoloji Günleri'ne bu yıl ikinci kez destek veren Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zayde Korkmaz, Anadolu'nun çağlar boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirtti. Uygarlığın gelişmesinde ve düşüncenin oluşmasında Anadolu insanın önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Korkmaz, "Yumuktepe kazılarından da biliyoruz ki, Mersin çok eski bir yerleşim yeri ve arkeolojik buluntular açısından da son derece zengin. Önemli bir coğrafyada yaşayan bizlere bu zengin geçmişi ve bir daha yerine konması olanaksız olan değerleri korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak açısından büyük görevler düşüyor. Bu çalışmayla bilim adamlarının yaptıkları çalışmaları da halkla paylaşma imkanı bulacağız" diye konuştu.

Arkeolojinin tarihin bilinmesi ve binlerce yıllık geçmişin ortaya çıkarılması açısından önemli bir bilim dalı olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Emrullah Yimsek, Mersin'de kazı çalışmalarının artması ile hayata geçirilmesi hedeflenen projeler açısından sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Teoman Ünüsan Sanat Galerisi'nde Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait motiflerin yer aldığı kilim sergisinin açılışı yapıldı.
10. Mersin Arkeoloji Günleri kapsamında yarın saat 10.30'da, Arkeoloji Günleri'nin ilk oturumu gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 01:01:42
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 18:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?