2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Büyüleyen koro

4. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında bir konser veren Orfeon Oda Korosu, Mersinlileri büyüledi. Koro, konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlanırken, Şef Elnara Kerimova 4 kez sahneye çağrıldı.

Koro, Anadolu ve dünya folklorundan seslendirdiği türküler kadar, sahnedeki dansları ve şovlarıyla da büyük beğeni kazandı.

Orfeon Oda Korosu, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, çağdaş yapıtlardan türkülere, dünya folklorundan caza kadar çeşitli dillerden ve coğrafyalardan örnekler sundu. Salonu dolduran sanatseverlere 1 saati aşkın süre keyifli anlar yaşatan koro, çoksesli müziğin örneklerini sunarken, özellikle müzik aletlerinin seslerini taklit ederek söyledikleri eserlerde büyük alkış aldı.

Bir eseri, yaylı ve üflemeli çalgılardan oluşan bir orkestrayı canlandırarak söyleyen Orfeon Oda Korosu, bazı türkülerde davul, kaşık, zil ve tef gibi müzik aletlerini de kullandı. Şef Elnara Kerimova'nın koroyu adeta kendinden geçercesine yönetmesi, dansları ve sempatik hareketleri de Mersinli sanatseverlerden tam not aldı.

Koro, Üsküdar'a Giderken, Kara Üzüm Salkımı, Ceylan, Ayvanın İrisine gibi türkülerde gösterdikleri performansla izleyicileri büyülerken, solist Zafer Albayrak'ın söylediği bozlak uzun süre alkışlandı. İzleyicilere eser aralarında bilgiler sunan korist İlker Ersil, 1994 yılında amatör müzisyenler tarafından kurulan Orfeon Oda Korosu'nun, bugüne kadar 9 ayrı ülkede 110 konser verdiğini bildirdi. 11 yılda 8'i uluslararası 15 ödül aldıklarını belirten İlker Ersil, bu ödüllerden ikisinin İngiltere ve Kanada'da birincilik olduğunu ifade etti. Ersil, değişik meslek gruplarından koristlerin oluşturduğu Orfeon Oda Korosu'nun bağımsız yapısını sürdürdüğünü kaydetti.

Şef Elnara Kerimova, son esere izleyicilerin de katılımını sağlarken, konser sonunda alkışlarla tam 4 kez sahneye çağrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 14:32:30
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 14:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?