2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Mersin 2005 perdelerini kapattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Festivali 2005, kimi zaman coşkulu kimi zaman da olaylı geçen konser ve çeşitli etkinliklerin tamamlanmasıyla son buldu. 9 Eylül'de başlayan Mersin Festivali 2005, dün akşam Atatürk Parkı içerisindeki Açık Hava Tiyatrosu'nda Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Köy Sehirlik' adlı oyunu ile sona erdi.

Festivalin son gününde sahne alan Şehir Tiyatrosu oyuncuları, birbirinden komik skeçlerle izleyenleri kahkahaya boğarken , gösterdikleri performansla da büyük alkış aldı.

Oyunun ardından sahneye gelen ve oyuncuları kutlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Festivali 2005'in sonuna geldiklerini, önümüzdeki yıl düzenleyecekleri festivale film festivalini de eklemeyi düşündüklerini belirtti.

10 gün süren festivalde özellikle bazı konserlerde yaşanan ufak tefek olayların, basın tarafından konserden daha çok ön planda tutulduğunu söyleyen Özcan, bunun kimseye bir yararı, Mersin için de hiç iyi bir reklam olmadığını belirtti. Mersin Festivali'nin özünün sevgi, barış ve kardeşlik olduğunu dile getiren Özcan, toplumsal barışa katkı sunan bu tür etkinlere önümüzdeki süreçte de devam edeceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 13:34:52
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 13:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?