4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

'Oyun' filminin galası Mersin'de

Mersin'in merkeze bağlı Arslanköy Beldesi'nde yaşayan 9 kadının kendi hayatlarından yola çıkarak hazırladığı tiyatro oyununu konu alan belgesel film "Oyun"un Mersin galası yapıldı.

Uluslararası festivallerde 5 ödül alan filmin tüm oyuncularının da katıldığı galaya, ilgi yoğun oldu. Mersin Cep Sineması'nda gerçekleştirilen galaya; filmin yapımcısı, yönetmeni, montajcısı ve kameramanı Pelin Esmer, filmde rol alan Arslanköy Tiyatro Ekibi ile protokol üyeleri katıldı.

3 yıl önce çektiği "Oyun" filminin Mersin'de tekrar gösterilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Esmer, "Oyun Arslanköylü 9 kadının bir araya gelip kurduğu tiyatro ve kendi hayat hikayelerine dayalı yazdıkları oyunu sahneleme aşamalarını anlatan bir film. 3 sene önce çekimler yapıldı. Oyun içerisinde birey olarak yaşadıkları maceraların işlendiği bir film. Onlarla tanıştığım ve o heyecanı yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum" dedi.

Filmin hem yapımcısı, hem yönetmeni, hem de kameraman ve montajcısı olmanın kendisini oldukça bağımsız kıldığını belirten Esmer, "3 kişilik bir ekiple çektik. Zor oldu, ancak büyük bir özgürlük tanıdı bana. Gönlümdeki gibi bir film yapma şansı buldum"diye konuştu.
Film oyuncularından "Iraz Ana" rolündeki Behiye Yanık ile "Sarhoşun karısı Emine" rolündeki Zeynep Fatih, başladıkları tiyatro oyununun yıllar sonra bu aşamaya geleceğini hiç tahmin etmediklerini ifade ettiler.

Film gösteriminin ardından galaya katılan Arslanköylü kadınlara, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve AKP Mersin Milletvekili Ali Er tarafından plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 13:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?