2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Prensesin Ayak İzleri

Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından dünya prömiyeri gerçekleştirilen 'Kraliçe Aba' balesinin 163 kişilik sanatçı kadrosuna, Mersin Rotary Kulübü tarafından davet verildi.

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Fazıl Aydın, kulüp olarak 5 yıl önce Prensesin Ayak İzleri adı altında bir proje başlattıklarını, amacı, Uzuncaburç yöresindeki tarihi mirasımızı sahiplenmek, turizme kazandırmak, bölgenin doğal ve kültürel eserlerinin değerlendirilmesini sağlamak olan projenin geçtiğimiz yaz uluslararası düzeyde gerçekleştiğini belirtti.

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin toprağa, tarihe ve topluma sahip çıktığını söyleyen Aydın, "5 sene önce bir fikir olarak tohumunu attığımız projemizin geldiği nokta ne kadar gurur verici. Rotary'de hizmet projeleri şöyle oluşur; bir Rotaryen bir fikir ortaya atar. Bu fikir kulübünde kabul görür, proje haline gelir ve topluma bir hizmet modeli oluşturur. Kraliçe Aba da böyle bir fikirle başladı, filizlendi ve bugünkü noktaya geldi. Bununla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 19:35:22
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 14:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?