4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Tarsus'ta Tiyatro Festivali

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Okullar Arası İlyas Avcı Tiyatro Şenliği" başladı. 

Tarsus Kaymakamlığı'nın himayesinde Tarsus Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen şenliğin açılışı, Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı. Açılışa Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Milli eğitim olarak Tarsus'ta bulunan 70 bin öğrenciye milli ve manevi şuuru vermekle sorumlu olduklarını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu, "Bizler öğretmenler olarak öğrencilerimizi sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yöneltiyoruz. Eğitimci olarak hayatın her anında varız, çünkü biz eğitimciyiz" dedi. 

4 yıldır Tarsus'ta İlyas Avcı Tiyatro Şenliği'ni düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, kültürel faaliyetlerle kentte yaşayan tüm insanları kaynaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Kocamaz, "Tiyatro hayatın kendisidir. İnsan hayatının başlangıcından ölümüne kadar her kesim bir tiyatrodur. Allah herkese bir rol vermiştir, herkes rolünü oynuyor. Bu tür etkinlikler keşke çok önceleri yapılsaydı. O zaman Tarsus'taki kültürel değerlerin çok önceden farkına varırdık" diye konuştu. 

Sanatsız bir toplumun hiçbir sahada gelişme gösteremeyeceğinin altını çizen Kaymakam Abdülhamit Erguvan da, kültürün bir toplumu geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu ifade ederek, "Tarsus büyük bir gelişme gösteriyor. Adana ve Mersin'de bu tür organize yoktur. Geçmişte tiyatro yapanlar yarı kaçık diye bilinirdi. Yine eskiden sanatçı olanın karnı doymaz derlerdi. Ama şimdi şartlar değişti. Yeteneği olan öğrencilerimiz bu işi bırakmasınlar, dört elle sarılsınlar. Çünkü tiyatro insanın bir yaşayış biçimidir. Sanatın her dalı tiyatroda var" açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda tiyatro eğitimi alan 21 yetişkin ve 14 öğrenciye katılım belgesi verildi. 

Yaklaşık 1 ay sürecek olan tiyatro etkinliğine 29 okul katılıyor.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 20:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?