2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Taş ve Heykel Sempozyumu

Mersin Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "3. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş ve Beton Heykel Sempozyumu" sona erdi.

Sempozyumun kapanışı dolayısıyla Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Yat Limanı'nda bir tören düzenlendi. Kapanış töreninde, etkinliğe katılan 14 heykeltıraşın sempozyum boyunca ürettikleri eserler sergilendi. 7 ülkeden 9'u yabancı 14 sanatçının yaptığı 14 eserin yer aldığı sergi 15 gün boyunca açık olacak.

14 Kasım 2005 tarihinde başlayan sempozyumun kapanış törenine Mersin Vali Yardımcıları Reşat Özdemir ve Recep Uzel ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral da katıldı. Törende konuşan Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaların kent kültürünün gelişimine olanak tanıdığını söyledi. Yerel yönetimler ve akademisyen iş birliğinin büyük önem taşıdığını ifade eden Oral, "Türkiye'de yapılan çalışmaları göz önüne aldığımızda, yerel yönetim ve akademik çevre iş birliği çok önemlidir. Bu iş birliği sonucu ortaya çıkan eserler Mersin'e ayrı bir güzellik katacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, bu etkinlikte yer alan heykellerden 9 tanesini Büyükşehir Belediyesi olarak değişik yerlere monte edeceklerini, diğer 5 heykeli de Mersin Üniversitesi'nin alacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 20:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?