2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Türkiye birincisi Mersin'den

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Dernek, Kurum ve Kuruluşlar Arası Türk Halk Müziği Solist Türkiye Birinciliği'nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü'nden Arzu Tekin, 21-30 yaş grubunda Türkiye 1.'si oldu.

Mersin'i temsilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü'nden Arzu Tekin, Erhan Peker ve Yusuf Ateş Türkiye finallerine katılma hakkını kazanmışlardı. Türkiye 1.'liği final yarışmaları bölge birinci ve ikincilerinin katılımı ile 10-11 Aralık 2005 tarihlerinde Antalya'da yapıldı. Finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği solistlerinden Arzu Tekin, 21-30 yaş grubunda Türkiye birinciliğini elde etti.

Konservatuar binasında düzenlenen törende birincilik ödülünü ve plaketini arkadaşlarıyla paylaşan Arzu Tekin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı adına Türkiye birinciliği kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, kendilerine bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a teşekkür ettiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 15:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?