4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Yılın gazetecisi Mersin'den

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Stiftung'un ortaklaşa düzenlediği Yerel Gazetecilik 2005 Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Buna göre, haber dalında Güneyde İmece Gazetesi'nde yayınlanan 'Ulema Sürgünü' başlıklı haberi ile Güneyde İmece Gazetesi Haber Koordinatörü Abidin Yağmur birincilik ödülü aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Stiftung'un ortaklaşa düzenlediği Yerel Gazetecilik Ödülleri 2005'i kazananlar belli oldu. Yarışmanın Seçici Kurulu'nda, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilci Yardımcısı Dirk Tröndle, Merkez Haber Ajansı Genel Müdürü Ramazan Kurnaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cevdet Uygun, Gazeteci Tümer Argın, Anadolu Ajansı Fotoğraf Servis Şef Yardımcısı Erhan Sevenler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Av. Fikret İlkiz ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilüfer Narlı yer aldı.

Seçici Kurul'un değerlendirmesinin ardından açıklanan karara göre, haber dalında Güneyde İmece Gazetesi'nde yayınlanan 'Ulema Sürgünü' başlıklı haberi ile Abidin Yağmur birinciliğe layık görüldü. Kararı değerlendiren Yağmur, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gibi saygın bir kuruluşun ve her biri alanında uzman jürinin, beni ödüle layık görmesi gurur verdi. Mersin'deki tüm genç gazeteciler adına bu ödülü kabul ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 23:03:52
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 23:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?