2
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Tatlıses kasırgası!

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, "Mersin Festivali 2005" kapsamında Cumhuriyet Alanı'nda hayranlarıyla buluştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Mersin Festivali 2005" kapsamında Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen ücretsiz halk konserine yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Geçen yılki festivalde bomba patlaması nedeniyle bu yıl olağanüstü güvenlik önlemi alan polis, konser alanının etrafında kuş uçurtmazken, konsere gelenleri arama kabinlerinden geçirerek alana aldı. CHP Mersin Milletvekilleri Mustafa Özyürek, Vahit Çekmez, Ali Oksal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da izlediği konserde İbrahim Tatlıses sahneye yarım saat gecikmeyle saat 20.30'da.çıktı.

Bir yıl aradan sonra Mersinli hayranlarıyla buluşan Tatlıses, 1.5 saat sahnede kaldı. Binlerce hayranına eski ve yeni şarkılarından oluşan bir konser veren Tatlıses, "Başkan geçen sene de çağırdı, ama tarihlerimiz uymadı. Bu sene ne olursa olsun geleceğim, onların kalbine tekrar gireceğim dedim. Bizi tekrar gönül gönüle, yüz yüze getirdiği için Başkan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Konserine "Leylim ley" şarkısı ile başlayan ünlü sanatçı, hayranlarını henüz konserin başında coşturmayı başardı. Sahnede bir birinden güzel parçalarını seslendiren sanatçı, kimi zaman şarkılarını hayranları ile birlikte söyledi. Bu arada, Tatlıses'in fanatik hayranları konser sırasında izdihama neden oldu. Sahnenin ön tarafındaki bariyerlerde sıkışanlar, özel güvenlik elemanlarınca bulundukları yerden çıkarılarak alan dışına götürüldü. Kimileri ise, İbrahim Tatlıses'e ulaşabilmek için sahneye atıldı. Taşkınlık yapanlar, güvenlik elemanları ile de arbede yaşadı. İbrahim Tatlıses hayranı bir kişi ise, kalabalığın arasında kendini jiletledi. Kanlar içinde kalan fanatik hayranı, daha sonra yanındaki bir başka genç ile kavgaya tutuştu. Bariyerlerin üzerinden özel güvenlik elemanlarının üstüne atlayan eli jiletli genç, güvenlik güçlerince konser alanından yaka paça çıkarıldı.

Konserin ortasında sahneye gelerek Tatlıses'e çiçek ve plaket veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 4 ay önce uçakta karşılaştığı Tatlıses'i festivale çağırdığını anlattı.

İzleyicilere seslenen Özcan, "Benim istediğim tablo bu. Her zaman söylüyorum; sevgi, barış, kardeşlik. 30-40 bin kişi bir arada, kardeşçe. Hepinizi seviyorum" diye konuştu. Uçaktan korktuğunu söyleyen İbrahim Tatlıses de "Uçaktan korkuyorum ya, Başkan ne derse evet dedim. Uçaktan inince de hayır demek olmazdı. Yüreğimden size sesleniyorum; tek amacım sizleri bir arada, barış içinde görmek" dedi. Konser boyunca kendisine ulaşmak isteyen hayranlarından bazılarının elini sıkan Tatlıses, bir bayan hayranını da sahneye çıkararak dans ettirdi.

Konserde hiçbir olay olmadığı için herkese teşekkür eden sanatçı, olağanüstü bir gece yaşadığını belirterek, basın mensuplarından bu olaysız konserin güzelliğini yazarak herkese göstermelerini istedi. Sık sık 35 yıl önce Mersin'de bulunduğunu, fırında, inşaatta çalışıp bu kentin ekmeğini yediğini dile getiren Tatlıses, izleyenlerine bazı mesajlar da verdi. Tatlıses, "Bana neler aldırmadınız ki. Ama benim hiçbir şeyim yok. Tek tarlam 2.5 metreye 80 santimetre. Gidin bakın mezarlığa, ölçün. Kimseyi kendinizden küçük görmeyin, herkesi eşit görün. Bu dünya Sultan Süleyman'a bile kalmadı. Cebimizdeki akrepleri çıkarıp atalım, komşumuz aç yatarken biz tok yatmayalım. İşte Türkiye'de bu var. Sizleri bunun için çok seviyorum" şeklinde konuştu. Tatlıses, konserin sonunda bir hayranın düşürdüğü terliğini alarak, başının üstüne koydu. Ünlü sanatçı " Benimde küçükken böyle bir terliğim vardı. Lastik terlikti. Ayağım terlediğinde vırç vırç ses çıkarıyordu. Bu terlik ona göre çok kaliteli. Buna şükür, bunu bulamayanlar var. Ben bu terliği başıma koyarım" dedi.

Tatlıses, daha sonra hayranlarını oturarak veda ettikten sonra konserine son verdi. Konser bitiminde ise, sanatçıya ulaşmaya çalışan hayranları arasında yine arbede yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 11:16:36
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 11:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?