4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

"Türkiye'nin Sorunları" paneli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AK Parti Hükümeti'ni Kıbrıs konusunda tek taraflı taviz vermekle suçlayarak, "Bunlar Kıbrıs konusunda Necmettin Erbakan kadar olamadılar" dedi.

Öymen, CHP Mersin Merkez İlçe Teşkilatı tarafından alt birim Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'nin Sorunları" konulu panelde, Türkiye-AB ilişkilerini ve Kıbrıs sorununu değerlendirdi. Türkiye'nin, AB'nin Kıbrıs konusundaki taviz istemlerine tek taraflı olarak uyduğunu savunan Öymen, "Diplomaside tek taraflı taviz olmaz. Savaş kaybeden ülke tek taraflı taviz verir. Biz Kıbrıs'ta savaşı kaybetmedik ama sürekli tek taraflı taviz veriyoruz" diye konuştu. 40 yıldır dış politikanın içinde olduğunu ve bu hükümet kadar yanlış politika yürüten başka bir hükümet görmediğini kaydeden Öymen, "AK Parti Hükümeti'ni kurduklarında 'Biz değiştik, gömlek değiştirdik' dediler. Keşke o gömleğinizi değiştirmeseydiniz. Biz AK Parti'lilerin hocası Necmettin Erbakan'ı çok eleştirdik. Ama Erbakan asla 'Kıbrıs'ta taviz veririm' demedi. Erbakan asla Annan Planı'na 'evet' demezdi. Bunlar Kıbrıs konusunda Necmettin Erbakan'ın eline su dökemez. Kıbrıs'ın milli dava olduğunu göremediler. Kıbrıs milli davamızdır, bu davada tek taraflı taviz veremezsiniz ama bunlar taviz vererek suyun üstünde kalmaya çalışıyorlar. Kıbrıs'ı da Girit gibi vermek istiyorlar. Ben 40 yıldır, dış politikada bu kadar tavizkar bir hükümet görmedim. Dış politika bir silahsız savaş biçimidir. Eğer Atatürk, Hatay sorununda direnmeseydi, Hatay Türk toprağı olmazdı. Eğer bu savaşı vermeye cesaretiniz yoksa o koltukta oturmayacaksınız" şeklinde konuştu.

AB Türkiye İlerleme Raporu'nda Türkiye'ye çok sayıda eleştiri yapıldığını hatırlatan Öymen, tüm bunlara rağmen Türk hükümetinin sessiz kaldığını söyledi. Başmüzakereci Ali Babacan'ın 17 Ocak'ta TBMM'de yaptığı konuşmada pembe bir tablo çizdiğini belirten Öymen, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin türban konusundaki kararının ardından, AB'deki gelişmelere sessiz kalan AK Parti Hükümeti, AB hevesini ve heyecanını yitirdi. Bunlar bırakın idareyi ciddiyetlerini de kaybettiler. Türkiye, AB heyecanını, hevesini ve ciddiyetini yitirmiş bir iktidara daha fazla katlanamaz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 00:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?