8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Alevilerden CHP'ye destek

Mersin'de Alevi dernekleri, 22 Temmuz'da yapılacak seçimde CHP'ye destek mesajı verdi. 

CHP Mersin 5. sıra milletvekili adayı Ali Koç'un organize ettiği toplantıda, Alevi Bektaşi bileşenlerini oluşturan 24 dernek, vakıf temsilcileri ve mahalle muhtarları biraraya geldi. Toplantıda, Aleviler'in CHP'ye oy vermeyeceği yönünde çıkan tartışmaların asılsız olduğu ve CHP'nin 5. sıra milletvekili adayı Ali Koç'a destek verileceği belirtildi. Bazı yayın organlarında istifa ettiği şeklinde asılsız haberler çıktığını ifade eden Ali Koç, "Alevi kesimini en yüksek düzeyde temsil eden CHP içinde yıllardır mücadele ediyorum. Hakkımda çıkan istifa haberleri asılsızdır. Çalışmalarımı tüm hızıyla sürdürüyorum" dedi. 


Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Hüseyin Ali Baysal ise, bütün siyasi partilerin, Türkiye'deki değişik kültürlerin eşitliğini ve insanların varlığını görmesi gerektiğini söyledi. 


Ön seçimin ve kontenjan atamalarının ardından ortaya çıkan tepkilerin demokraside doğal karşılanması gerektiğinin altını çizen CHP Merkez İlçe Başkanı Hidayet Güneş ise, böyle durumlarda herkesin kendini en iyi yerde görmek istediğini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 23:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?