4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Mumcu'ya göre çete olayı!

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Gördüğüm kadarıyla bir dosyalar savaşı yaşanıyor. Olayların arkasında yatan şey, birbiriyle çatışma eğiliminde olan tarafların, birbirlerine örtülü mesaj göndermeleridir'' dedi.

Erkan Mumcu, Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleştirilen 33. Kayısı Festivali'nin ardından Ankara'ya dönerken uğradığı Karaman Polisevi'nde, partililerle biraraya geldi.

Gazetecilerin soruları üzerine, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) hükümetle ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Mumcu, kendilerinin 1 yıldır sürekli dile getirdikleri görüşlere TÜSİAD'ın da katıldığını belirterek, ''Onlara (aramıza hoşgeldiniz) diyoruz. Bazı şeyleri yeni anladılar. Beni endişelendiren şey bugün söylenenler değil, bundan 6 ay sonra söylenecek olanlar'' dedi.

Mumcu, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, özellikle ekonomik konularda kendisine yapılan uyarıları dikkate almaması durumunda, Türkiye'nin çok ağır bedeller ödemek zorunda kalacağını savundu.

Ülke gündeminde olan çete söylentilerini, ''dosyalar savaşı'' olarak değerlendiren Mumcu, şunları kaydetti: ''Ortalıkta birçok bilgi dolaşıyor. Ben, hangisinin gerçek, hangisinin yanıltma amaçlı olduğunu bilemiyorum. Şu anda herşey çok taze. Gördüğüm kadarıyla bir dosyalar savaşı yaşanıyor. Olayların arkasında yatan şey birbiriyle çatışma eğiliminde olan tarafların, birbirlerine örtülü mesaj göndermeleridir.

Ama bu çatışma eğiliminden Türkiye zarar görüyor. Bu çatışmanın, bu kavganın galibi olmaz. Kaybedenin de Türkiye olacağı kesindir. Öyle sahte el tutuşmalar değil de, hakikaten el ele gönül gönüle vermemiz gerekiyor. Birileri 'tavşana kaç tazıya tut' oyunu oynuyor, ne yazık ki ve Türkiye de bu tuzağın içine hızla sürükleniyor.

Benim gördüğüm şudur ki Türkiye'de yönetme ehliyeti olan bir hükümet yok.'' Mumcu, sonu gelmeyen Cumhurbaşkanlığı kavgalarından ülkenin zarar göreceğinin ortada olduğunu, bu sorunun da uzlaşı yoluyla çözülebileceğini, kendilerinin görüşünün ise Cumhurbaşkanı'nın halkın seçmesi doğrultusunda olduğunu bildirdi.

Geçmişte yazdığı bir uyarı mektubunu Başbakan Erdoğan'ın değerlendiremediğini ileri süren Mumcu, ''Bugünden de 6 ay sonrasına dair haber veriyorum. Bu ikazları değerlendiremezlerse kendileri gibi millet de uçurumdan yuvarlanır'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 21:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?