2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP: Kimse çöp sorunu yok diyemez

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Mersin'de çöp sorunu olmadığı yönünde açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Mersin'de çöp sorunu vardır. Yok demek abesle iştigaldir" dedi.

Mersin'in yaklaşık 10 yıldır 1. sorunu durumundaki çöp depolama alanı, tartışılmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, Ankara Dedeman Oteli'nde, çöp sorununa çözüm bulmak amacıyla 41 ilin Vali ve Belediye Başkanları'nın yer aldığı bir toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin çağrılmamasını da tepkiler artıyor.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, yaptığı açıklamada, Mersin'de çöp sorunu olamadığını söylemenin mümkün olmadığını ifade etti.

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Musa Demirbaş'ın, Mersin'de düzenli depolama yapıldığı, Mersin'in diğer illerden çok önde olduğunu ve bu anlamda çöp sorununun bulunmadığı yönündeki açıklamalarını da eleştiren Gültak, "Mersin'de çöp sorunu var. Çöp sorunu yok demek abesle iştigaldir" diye konuştu.

Gültak, "Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP'li bir belediye olduğu için mi toplantıya çağırılmadı?" yönünde ki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Mersin'de çöp sorununu birinci olarak çözmesi gereken belediyelerdir. Ancak bizde AK Parti olarak elimizden geleni her zaman yaparız. Gerekirse projeleri getirin bakanlığa götürelim dedik. Ancak bu güne kadar önümüze somut bir proje gelmedi. Biz hizmetten yanayız. Hizmeti kimin verdiği önemli değil."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 18:30:01
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 18:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?