2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bahçeli sert çıktı: Sabrımızı taşırmayın!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ne yazık ki bu ülkenin helal oylarıyla hükümette olanlar, eli kanlı terör örgütünü siyasallaştırmak ve devletle muhatap hale getirmek isteyenlerin oyunlarına gelmektedir" dedi.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi ile Çamlıyayla İlçesi'ne bağlı Sebil Belediyesi'nin ortaklaşa organize ettiği 9. Zafer Şöleni'ne katılan MHP Lideri Bahçeli, hükümetin terör konusundaki politikalarını sert bir dille eleştirdi. Hükümetin teslimiyetçi bir zihniyetle ülkeyi yönettiğini iddia eden Bahçeli, "Büyük zaferin üstünden 83 yıl geçmiştir. Aradan geçen yılların bazılarının hafızalarında milli mücadelenin hangi şartlarda sizlere verildiğini ve bu büyük zafere nasıl ulaşıldığına dair izler bırakmasa da gerçeği olan biteni zaten bu zaferi asıl sahibi yüce milletimiz çok iyi bilmektedir. Bu zafer var olma ve yok olma yolunda kendisine bir yol çizme gayretinin zaferidir. Bu büyük mücadelenin baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Tarihimiz boyunca ilk kez bu türden büyük bir sıkıntıyla karşı karşıyadır. Karşımızda tankıyla, topuyla savaş ilan eden kimse yok. Karşımızda eli kanlı bir caniler şebekesini taşeron olarak kullanıp, ülkeyi terörle terbiye etmeye, bölmeye yeltenen bu ülkenin birlik ve dirliğinin tertip eden karanlık işler vardır. Türk devletleri olarak dünyanın her yerinde olursa olsun her ne amaçla yapılırsa yapılsın hiçbir faaliyet ve eylemi onaylamamız mümkün değildir. Oysa ki terör yıllardan beri millerimize karşı diplomatik mücadele olarak kullanılmaktadır. Türkiye'ye insan hakları bağlamında müdahale edenler, artık dünyada en önemli insan hakları sorunu olarak ortadır. Ne yazık ki bu ülkenin helal oylarıyla hükümette olanlar, eli kanlı terör örgütünü siyasallaştırmak ve devletle muhatap hale getirmek isteyenlerin oyunlarına gelmektedir. İşte bu yüzden Türk milleti büyük bir sıkıntının eşiğindedir. Her kim, bu milletin devletine varlık ve birliğine yönelik bir hareket yaparsa karşısında bu büyük mücadeleyi, azmi ve öfkeyi bulur. Hiç kimsenin çizmeyi daha fazla aşmasını, sabrımızı taşırmasını istemiyoruz. Hiç kimsenin bu milletin varlığıyla imtihana girişmesini istemiyoruz" dedi.

Şölene MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP eski milletvekilleri Hidayet Kılınç ve Yalçın Kaya, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik belde belediye başkanları ve 50 bine yakın vatandaş katıldı.
Geceye katılan ünlü sanatçılar Davut Güloğlu ile Mustafa Yılızdoğan söyledikleri parçalarla katılanlara eğlenceli dakikalar yaşatırken, Mehter Takımı'nın gösterileri ise geceye renk kattı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?