2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Belediye meclisinde gerginlik

Mersin İl Genel Meclisi'nde, 5 encümen üyesinin seçimi nedeniyle yaşanan gerginlik sürüyor. Bugün yapılması gereken 1. Bileşimin 4. oturumu, yaşanan gerginlik nedeniyle akşam saatlerine kadar yapılamadı.

Mersin İl Genel Meclisi, 7 Kasım Pazartesi günü yapılan encümen üyeliği seçimi krizini aşamadı. AK Parti'den 3, MHP'den 2 encümen üyesinin seçildiği seçimlere, AK Parti ve CHP grubundan gelen itirazlarla başlayan gerginlik, bugün de devam etti.

Saat 14.00'te izleyici ve basına kapalı olarak yapılması kararlaştırılan 4. oturum öncesi, meclis kapıları basına ve izleyicilere kapatıldı. Ancak, haksızlığa uğradığını ileri süren MHP'lilerin ısrarı ile kapılar yeniden açıldı. Polisin bina dışında çevik kuvvetle önlem aldığı İl Genel Meclisi'nin 4. oturumu, bir önceki oturumun tutanaklarının okunmasıyla başladı. Ancak oturumun başlamasıyla birlikte tartışmalar yeniden alevlenince, AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Sarıbacak, 10 dakika ara verilmesine istedi.

Mersin İl Genel Meclisi Başkanı Ali Erdinç, AK Parti'lilerin talebi üzerine oturama 10 dakika ara verdi. Saat 14.30'da verilen ara, gerginliğin devam etmesi ve krizin aşılamaması nedeniyle oldukça uzadı. Bu sırada AK Parti Grubu'nun odasından sert tartışmaların yaşandığı duyuldu. Grupların kendi aralarındaki kulisler akşam saatlerine kadar sürdü. Saat 18.00'e kadar toplanamayan İl Genel Meclisi'nin toplantıya gece devam etmesi bekleniyor.

Mersin İl Genel Meclisi'nin 7 Kasım tarihinde gerçekleştirildiği 1. Bileşimin 1. Oturumu'nda, 5 Asil ve 5 Yedek Encümen Üyesi'nin seçimleri yapılmıştı. Gizli oy, açık tasnif sonucu yapılan seçimlerin ardından Hasan Sarıbacak, Hacı Ahmet Güven ve Mehmet Ali Demir 33'er oyla, AK Parti'den, Şuayip Kırmızı ve Mustafa Çetinkaya ise 25'er oyla MHP'den İl Encümen Üyeliği'ne seçilmişti. Seçilen encümen üyelerinin ismi daha sonra onaylanarak tutanak altına alındı.

Ancak, dün yapılan 3. oturumda, AK Parti ve CHP'liler seçime itiraz ederek, yenilenmesi yönünde önerge verdi. Meclis Başkanı Ali Erdinç'in önergeyi oylamaya sunması üzerine gerginlik yaşandı.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 23:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?