2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP'den soru önergesi

CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, 1 okul müdürü ve 4 öğretmen hakkında "Derslerde Evrim Teorisi'ni anlattıkları ve ezan okunurken sınıf pencerelerini kapattıkları" gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Çekmez, Mersin'in Yalınayak Beldesi'ndeki Yalınayak İlköğretim Okulu'nda yaşananlarla ilgili olarak, TBMM'ye Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan Çelik'e 4 soru yönelten ve yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Çekmez, Yalınayak İlköğretim Okulu'nda yaşanan huzursuzlukların eğitim camiasının emekçilerini ve kendisini derinden üzdüğünü belirtti. Soru önergesinde, Okul Müdürü Ali Galip Duran ile öğretmenler Yusuf Temiz, Mehtap Pektaş, Sevilay Aktürk ve Gülsüm Çoban'ın "Evrim Teorisi'ni derslerinde anlatmak ve ezan okunduğu sırada sınıfın pencerelerini kapatmak" suçlamalarıyla soruşturma geçirdiklerinin doğru olup olmadığını soran Çekmez, "Doğruysa, derslerde öğrencilere Evrim Teorisi'ni anlatmak ve ezan okunduğunda pencereyi kapatmak mevcut kanunlarımıza göre suç mudur?" dedi.

Soruşturmayı yürüten müfettişin "Bu okulu laiklerden temizleyeceğim" sözünü söyleyip söylemediğini de soran CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez, Bakan Çelik'ten, bu iddia doğruysa müfettiş hakkında nasıl bir işlem yaptığını bildirmesini istedi. Çekmez, suçlamalara dayanak oluşturacak kanıtların açıklanmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:24:32
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 17:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercüment doğanok IP: 212.175.112.xxx Tarih : 23.06.2006 10:00:45
sayın milletvekilim,doğru olup olmadığını ifade tutanaklarında görebilirsiniz.haddime değil ama ifade tutanakları doğruyu söyler.sayın bakan kendi bildiğini söyler